ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

«Απειλούμαστε με πλήρη κατάρρευση», προειδοποίησε ο Σίμος Κεδίκογλου και προανήγγειλε επώδυνες αποφάσεις, ενώ δήλωσε πως κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση με την τρόικα για τα εργασιακά. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη εξίσωση όσον αφορά στα εργασιακά.

«Έχουμε στρεβλώσεις, οι οποίες συντείνουν στην αύξηση του κόστους παραγωγής, και για πολλούς μήνες δεν έγιναν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», είπε, εκτιμώντας πως στο προσεχές διάστημα με την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών θα χαλαρώσει ο βρόγχος σε τέτοια ζητήματα.

Επικαλούμενος τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε «επώδυνα» τα μέτρα, αλλά υπογράμμισε ότι «είμαστε ακριβώς στην κρίσιμη καμπή», επανέλαβε ότι «τα ταμειακά διαθέσιμα είναι μέχρι τις 16 Νοεμβρίου» και τόνισε: «Πρέπει, όχι μόνο να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα του ελληνικού δημοσίου, αλλά πρέπει να έχουμε και τα κεφάλαια για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο Σίμος Κεδίκογλου δεν δίστασε να δηλώσει ότι «η Ελλάδα αυτή τη φορά κάνει αυτό που πρέπει», γιατί όπως εξήγησε «έχουμε καταφέρει να φθάνουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα». Ωστόσο, υπενθύμισε ότι «υπάρχει το πρόβλημα του χρέους», για να συνδέσει το πρόβλημα με τους δανειστές και τόνισε: «είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και τους πιστωτές μας με τους οποίους πρέπει να συμφωνήσουμε και πρέπει να συμφωνήσουν και αυτοί μεταξύ τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.