ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΗΓΜΕΝΩΝ

Στην ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να πουλάει προϊόντα που έχει παρέλθει η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους προέβη η αλυσίδα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διατηρεί σταθερή την πολιτική της για τη διάθεση τροφίμων που πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους, παρά την επικείμενη αλλαγή των νέων κανόνων διακίνησης, εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ).

«Κατά την πάγια και αδιαπραγμάτευτη πολιτική της ΑΒ Βασιλόπουλος τα τρόφιμα που πωλούνται στα καταστήματά της, ανταποκρίνονται τόσο στους αυστηρούς ελέγχους που εφαρμόζει, όσο και στις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την ελληνική νομοθεσία. Ειδικά για τα τρόφιμα τα οποία βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει και εφαρμόζει, ήδη ένα πλήρες πρόγραμμα διαχείρισής τους. Τα προϊόντα αυτά πωλούνται με μειωμένη τιμή και ειδική σήμανση και στην περίπτωση που δεν διατεθούν, αποσύρονται πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και διευκρινίζεται ότι : Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΑΒ Βασιλόπουλος, προϊόντα από τις αποθήκες της, που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και τα οποία είναι απολύτως κατάλληλα προς βρώση, παρέχονται δωρεάν στην Τράπεζα Τροφίμων (Αθηνών και Θεσσαλονίκης) και διανέμονται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μανώλης 18:32 23/10/2012

    Πολύ καλή η κίνηση του ΑΒ να τα δίνει σε τράπεζες τροφίμων. ο κόσμος έχει ανάγκη!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.