ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΩΣ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο και περισσότερα χρήματα» αναφέρει ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο σημειώνει πως τα 130 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο δεν αρκούν.

Έτσι αναμένεται η ευρωζώνη να χορηγήσει νέα πακέτο βοήθειας 16-20 δισ. ευρώ για να καλυφθεί το κόστος που προκύπτει από την επιμήκυνση. Μάλιστα τα επιπρόσθετα κεφάλαια θα εξεταστούν στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώνυμες υψηλόβαθμες πηγές, χωρίς να τις κατονομάζει.

Η αναγκαιότητα των νέων κεφαλαίων, προκύπτει από την αναμενόμενη αποτυχία της Ελλάδας να προχωρήσει σύμφωνα με το σχέδιο στα επόμενα χρόνια, αναφέρει η Handelsblatt.

Μάλιστα επισημαίνει ότι ενώ αναμενόταν πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% για το 2014, τώρα αναμένεται το 2016. Προσθέτει ακόμη ότι η Τρόικα δεν μπορεί να καταλήξει ακόμα εάν η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο για τη βιωσιμότητα του χρέους της μέχρι το 2020.

Τέλος, το δημοσίευμα τονίζει ότι οι χώρες της ευρωζώνης ενδεχομένως μειώσουν περαιτέρω τα επιτόκια των υφιστάμενων δανείων και παράλληλα να παρατείνουν εκ νέου τη διάρκειά τους. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η ευρωζώνη είναι αρνητική σ’ ένα νέο «κούρεμα», ενώ θέμα που έθεσε το ΔΝΤ «χωρίς επιτυχία».

Διαβάστε επίσης: ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΕΓΧΟ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ F.T.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: «ΚΛΩΤΣΑΝΕ» ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ | Matrix 24 25/10/2012

    […] Οι δηλώσεις του στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών έγιναν στον απόηχο του δημοσιεύματος της Handelsblatt, ότι η ευρωζώνη θα χορηγήσει νέα πακέτο βοήθειας 16-20 δισ…. […]

  2. Pingback: «ΚΛΩΤΣΑΝΕ» ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | Matrix 24 25/10/2012

    […] Οι δηλώσεις του στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών έγιναν στον απόηχο του δημοσιεύματος της Handelsblatt, ότι η ευρωζώνη θα χορηγήσει νέα πακέτο βοήθειας 16-20 δισ…. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.