ΕΛΛΑΔΑ

ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ

Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τους φαρμακοποιούς για την απόφαση να διατίθεται και πάλι βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ.

Το υπουργείο διαπίστωσε ότι με την αποκλειστική πώληση του γάλατος από τα φαρμακεία αυξήθηκε η τιμή του κατά 20% μέσα σε τρεις μήνες.

Από την άλλη οι φαρμακοποιοί ισχυρίζονται ότι μια τέτοια απόφαση είναι παράνομη και αντιεπιστημονική, κάτι που απορρίπτει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς τονίζοντας πως στόχος είναι η προστασία των πολιτών από προστατευμένες συντεχνίες και μικροσυμφέροντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η ελεύθερη διάθεση του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας και από τα σούπερ μάρκετ από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της τιμής από 5% έως και 20% σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν το 2011, όταν η αποκλειστικότητα της πώλησης ανήκε στα φαρμακεία.

Τα στοιχεία αυτά αμφισβητούν οι φαρμακοποιοί, καθώς υποστηρίζουν ότι η διαφορά στις τιμές δεν είναι τόσο σημαντική, ενώ την ίδια ώρα επικαλούνται την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που "πάγωνε" την πώληση γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας στα σούπερ μάρκετ μέχρι τη συζήτηση του θέματος από το τέταρτο τμήμα του δικαστηρίου, στις 27 Νοεμβρίου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.