ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΘΑ ΞΑΝΑΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μπορεί να αναβληθεί αλλά δεν θα ματαιωθεί, εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και λιμάνια.

 «Μπορεί να γίνει συμβιβασμός και να τα φέρουν Φλεβάρη και Απρίλη. Θα πουν στο λαό πως μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα αλλάξει τίποτα στις αποζημιώσεις. Για δυο μήνες», προέβλεψε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Παράλληλα σημείωσε: «Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εξαγορές - συγχωνεύσεις είναι η ναυαρχίδα της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας και είναι καίριο στοιχείο και των δύο Μνημονίων. Θέλουμε, όμως, να διαφοροποιηθούμε και από τα κόμματα που θα καταψηφίσουν: Αν θέλουμε πραγματικά να μην αφήνουμε επιχειρήματα στην τρικομματική κυβέρνηση να αποπροσανατολίζει το λαό, η κριτική μας πρέπει να αφορά τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης».

«Για ποιες θέσεις εργασίας μιλάμε, όταν τα ηλιακά πάρκα στην Κρήτη λειτουργούν με έναν άνθρωπο και σε έξι μήνες ολοκληρώνεται η κατασκευή τους; Όλα αυτά που γίνονται, δεν πρόκειται να μειώσουν το χρέος - και το ξέρει η τρόικα. Σε τι ελπίζουν; Στην ανάκαμψη της κερδοφορίας (...). Η ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, θα πουληθεί ακριβώς επειδή έχει αξία. Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας για παράδειγμα, έχει τεράστια ακίνητη περιουσία. Μια τεράστια περιουσία που θα πουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί»,είπε.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.