ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ, ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ»

Συντονισμένη επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τις δηλώσεις Σαμαρά μετά τη Σύνοδο Κορυφής, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Την αρχή έκανε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «τρικομματική κυβέρνηση μερκελιστών» και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως «επιμένει να διακηρύσσει ότι με αυτή την πολιτική θα σώσει τη χώρα και ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας αν δεν ακολουθηθεί αυτή η πολιτική, η οποία ισοδυναμεί με αργό θάνατο της ελληνικής κοινωνίας».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα σε μία αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά από την περασμένη Τετάρτη, στη Σύνοδο του ΕΛΚ, όταν ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα σπάει κάποια ρεκόρ Γκίνες. «Η κυβέρνηση αντί να εξηγήσει σε όλους τους τόνους στους ευρωπαίους ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε ανθρωπιστική κρίση και ότι δεν μπορούν να ζητούν και άλλες θυσίες, πήγε ο πρωθυπουργός και είπε ότι πρέπει να πάρουμε το βραβείο Γκίνες διότι αυτό που κάναμε ήταν ένα επίτευγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίθεση Σκουρλέτη

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε, μετά τις δηλώσεις Σαμαρά από τις Βρυξέλλες, και ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης. «Η συνέντευξη του πρωθυπουργού κατέδειξε για άλλη μια φορά τα αδιέξοδα της τακτικής του "καλού" μαθητή και της υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών και των κυρίαρχων δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα», σχολίασε ο πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά «τα επιτεύγματα για τα οποία θριαμβολογεί σήμερα ο κ. Σαμαράς, είναι όλα αυτά που δημιούργησαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους, απόλυτη απελπισία μέχρι αυτοκτονίας σε χιλιάδες υπερχρεωμένους δανειολήπτες, φτώχεια και εξαθλίωση που θα μας συνοδεύει επί δεκαετίες».

«Οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων, που συναποτελούν τη σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση, θα έπρεπε να ντρέπονται για τα τόσα ψέματα που γέμισαν τον ελληνικό λαό πριν και μετά τις εκλογές», κατέληξε ο Πάνος Σκουρλέτης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.