ΥΓΕΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Τραγικές ελλείψεις σε βασικά υλικά καταγγέλλουν οι γιατροί του νοσοκομείου της Σάμου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. «Δεν είμαστε Θεοί για να αποφασίσουμε ποιος συνάνθρωπός μας θα ζήσει ή θα πεθάνει», προειδοποιούν.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σοκάρουν τα όσα καταγγέλλουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Σάμου, για τις ελλείψεις σε βασικά υλικά.

Όπως αναφέρουν, αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα να εκτελεστούν βιοχημικές εξετάσεις μόνο σε δέκα επείγοντα περιστατικά, ενώ σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας εθελοντικής αιμοδοσίας, λόγω έλλειψης των ειδικών σωληναρίων μοριακού ελέγχου.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή των ασθενών που ήδη νοσηλεύονται ή πρόκειται να προσέλθουν τις επόμενες ώρες στο νοσοκομείο.

«Δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να ασκήσουμε στοιχειωδώς την Ιατρική Επιστήμη κάτω από αυτές τις συνθήκες, ότι η λειτουργία του νοσοκομείου κρίνεται επισφαλής και δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη για τυχόν δυσάρεστη εξέλιξη. Δεν είμαστε Θεοί για να αποφασίσουμε ποιος συνάνθρωπός μας θα ζήσει ή θα πεθάνει», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, «η σημερινή τραγική κατάσταση είναι κατάληξη μιας σταδιακής υποβάθμισης του νοσοκομείου που εκφράζεται τόσο με συνεχείς ελλείψεις σε υλικά, όσο και με μεγάλα κενά σε ιατρικό και μη προσωπικό». Έτσι, καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «να αναλάβει τις ευθύνες της πριν θρηνήσουμε άδικα χαμένες ανθρώπινες ζωές».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.