ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

TO FACEBOOK «ΚΕΡΔΙΣΕ» ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

Μεγάλη η «ήττα» για δύο από τα μεγαλύτερα ανθρώπινα «πάθη», το σεξ και το κάπνισμα. Οι έρευνες δείχνουν πως η περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον πιο ισχυρός πειρασμός...

Σε μελέτη που διεξήγαγαν στη Γερμανία, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σικάγο διαπίστωσαν πως τόσο το σεξ όσο και το τσιγάρο είναι λιγότερο προτιμότερα από το «φόλλου» στο Twitter ή την ανάρτηση φωτογραφιών και σχολίων στο Facebook.

«Είναι σαφώς πιο δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην επιθυμία για τα μέσα αυτά γιατί είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και δεν κοστίζουν πολύ», επισήμανε στους Los Angeles Times ο Βίλχεμ Χόφμαν, βασικός εισηγητής της έρευνας.

Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν από 18 ως 85 ετών και χρησιμοποιούν συχνά τα κινητά τους τηλέφωνα--smartphones--για να αναζητήσουν κάτι στο Διαδίκτυο ή να παρακολουθήσουν κάποιον από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ολοι οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις για το σεξ, το ποτό, το τσιγάρο και άλλους πειρασμούς. Από τις απαντήσεις τους προέκυψε πως η περιήγηση και συμμετοχή τους στα δίκτυα αυτά είναι ο πειρασμός στον οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν.

Ενα ακόμα εντυπωσιακό εύρημα είναι πως οι περισσότεροι είναι εξαρτημένοι από τη δουλειά τους, σε τέτοιο βαθμό που προτιμούν να εργαστούν από το να υποκύψουν σε κάποιον άλλο πειρασμό.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.