ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέτει θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης

Νέα «προγραμματική συμφωνία» ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Πρόσω ολοταχώς για την «επόμενη μέρα» σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ βάζει ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος.
Νέα «προγραμματική συμφωνία» ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Την «επόμενη μέρα» σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες στη συνέχιση της πορείας των δύο, υπό τις παρούσες συνθήκες. Έτσι, στην προσεχή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να θέσει τις «απαραίτητες προϋποθέσεις», όπως λένε στην Ιπποκράτους για την καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος.

Μεταξύ αυτών, μία νέα, επικαιροποιημένη συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς και σαφείς κανόνες για τη λειτουργία και τον συντονισμό του σχήματος. Στην πραγματικότητα, θα ζητήσει αφενός να μην υπάρχουν «αιφνιδιαστικές» πρωτοβουλίες σε νομοθετικό επίπεδο από το Μέγαρο Μαξίμου και «στήριξη a la cart» της κυβέρνησης από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Την ίδια ώρα, αποφεύγει να μιλήσει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που θα προωθήσει σε κυβερνητικές θέσεις ενόψει ανασχηματισμού, με τη σχετική απόφαση πάντως να θεωρείται ειλημμένη στην Ιπποκράτους, παρά τα όποια πιθανά προβλήματα και συγκρούσεις θα προκαλέσει ενόψει του τακτικού Συνεδρίου του κόμματος τον προσεχή Φεβρουάριο.

Ειδικά ενόψει αυτού, το ΠΑΣΟΚ ...οργανώνεται, ελπίζοντας να συσπειρώσει τον κόσμο του, και να αλλάξει τη σημερινή εικόνα «αποχής» από τη διαδικασία επανεγγραφής στο κόμμα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται κινήσεις ενίσχυσης του τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, σε αντικατάσταση του Γιάννη Δατσέρη που παραιτήθηκε μετά τα λεγόμενά του περί «φούσκας» στα οποία πάντως επέμεινε, αλλά και του Δημήτρη Χόνδρου, επικεφαλής άλλοτε του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Παράλληλα, αναμένεται η ανακοίνωση των προσώπων που θα στελεχώσουν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που καθώς θα αριθμεί πάνω από 800 στελέχη, μελετάται τώρα το ενδεχόμενο να υπάρξει μία Γραμματεία της ΚΟΕΣ, με περίπου 30 στελέχη που θα είναι σε θέση να λαμβάνει γρηγορότερα αποφάσεις.

Επειδή πάλι από αυτή έχει αποφασιστεί να απουσιάζουν σε κάθε περίπτωση στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος ή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ερευνάται και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καθόλου προκειμένου να μη δημιουργήσει νέες τριβές. Σε αυτή την περίπτωση πάντως, το βάρος θα κληθούν να επιφορτιστούν τα παρόντα όργανα του κόμματος, με στελέχη του να αμφιβάλουν για την αποτελεσματικότητά τους...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.