ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Για στοχευμένη διαφήμιση

Αλλαγές στους όρους χρήσης του Facebook

Σε αλλαγές που αφορούν στην διαχείριση των δεδομένων των χρηστών του προχωρά το Facebook
Αλλαγές στους όρους χρήσης του Facebook

Μια από τις πολλές αλλαγές που γίνονται στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι η αφαίρεση του δικαιώματος των χρηστών να ψηφίζουν για  αλλαγές που αφορούν μεταξύ άλλων  σε θέματα ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Επίσης το Facebook ρίχνει τους τοίχους που διαχωρίζουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στο Facebook  και στο Instagram (Κοινωνικό δίκτυο φωτογραφίας).

Έως σήμερα οι διαχειριστές και οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ του Instagram δεν είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών του Facebook και το αντίθετο. Τώρα αυτό αλλάζει.

Τα δεδομένα αυτά πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στοχευμένη διαφήμιση ενώ αφαιρείται η δυνατότητα ελέγχου αποστολής μηνυμάτων από τρίτους. Βέβαια όπως έγινε γνωστό θα υπάρξουν τα απαραίτητα φίλτρα που θα διευκολύνουν τους χρήστες να διαχειρίζονται τα μηνύματά τους.

Οι νέοι όροι βρίσκονται σε διαβούλευση, όμως η αλλαγή του βέτο από το Facebook δεν θα εμποδίζει πλέον το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης να προχωρά στις όποιες αλλαγές θέλει.

Η συνεργασία πλέον του Facebook με το Instagram αφήνει έκθετα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Για παράδειγμα η υπηρεσία «geolocation». Αν ένας χρήστης κάνει το λάθος και πατήσει έστω και μια φορά  «ναι» στην ερώτηση «μπορεί το Instagram να κάνει χρήση της τοποθεσίας σας;» τότε αυτομάτως τόσο το Facebook όσο και το Instagram,  μπορούν να έχουν πρόσβαση όποια ώρα την ημέρα για το που πηγαίνει ο χρήστης, πόσα λεφτά ξοδεύει και που, με ποιους σχετίζεται.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Facebook έδωσε 715 εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά του Instagram καθώς σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία περίπου 11 εκατομμύρια χρήστες κάνουν ταυτόχρονη χρήση του Facebook και του Instagram από το κινητό τους, αυτό σημαίνει ότι μια νέα εποχή για τη διαφήμιση ξεκινά στη κινητή τηλεφωνία, η οποία μέχρι σήμερα θεωρούταν προβληματική. Με το Instagram  θα μπορούν πλέον να βάζουν μια διαφήμιση σε κάθε δέκα φωτογραφίες αλλά με διαφορετική μορφή που θα προσελκύει το χρήστη να την προσέξει. Αυτό τουλάχιστον ελπίζουν τα δύο κοινωνικά δίκτυα και οι διαφημιστές αδιαφορώντας για το εάν τα μέλη των δύο δικτύων επιθυμούν κάτι τέτοιο.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.