ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 30% της αξίας η ανταλλαγή

Φοροελαφρύνσεις για την επαναγορά ομολόγων ζητούν οι τράπεζες

Οι τράπεζες ζητάνε ανταλλάγματα κυρίως φορολογικά για να μειώσουν τις απώλειες τους.
Φοροελαφρύνσεις για την επαναγορά ομολόγων ζητούν οι τράπεζες

Γύρω στις 7 ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για το κρίσιμο θέμα της επαναγοράς ομολόγων και την ανακεφαλαιοποίηση.

Οι τραπεζίτες αποχώρησαν χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση. Από το Υπουργείο Οικονομικών έγινε γνωστό ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζών ενημερώθηκαν συνολικά για τις αποφάσεις του Εurogroup, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η συμφωνία για την επαναγορά του χρέους αλλά και οι διευκολύνσεις που θα παράσχουν οι πιστωτές για την εξόφλησή του.

Οι τράπεζες ζητάνε ανταλλάγματα κυρίως φορολογικά για να μειώσουν το μέγεθος των απωλειών τους από την επαναγορά των ομολόγων.

Αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μην συμμετέχουν στο εγχείρημα εδώ που φτάσαμε, ενώ εκτιμούν ότι οι εξελίξεις των ημερών καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών στην ανακεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι όροι της επαναγοράς με μέση τιμή κοντά στο 30% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.