ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με επιστολή στον Μεϊμαράκη

Προ ημερησίας για το χρέος ζήτησε ο Τσίπρας

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τη «βιωσιμότητα» του χρέους ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Προ ημερησίας για το χρέος ζήτησε ο Τσίπρας

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ζητεί τη διεξαγωγή συζήτησης, στη σκιά των αποφάσεων του χθεσινού Eurogroup για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Στην επιστολή του, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι πρέπει να διεξαχθεί συζήτηση «για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

«Από χτες υπάρχει μια  ακόμα απόφαση των ευρωπαϊκών οργάνων με πολλές γκρίζες ζώνες  σχετικά με την οικονομική κρίση  και την κρίση χρέους της Ελλάδας. Πεποίθησή μας είναι πως και αυτή η Σύνοδος του Eurogroup- η εικοστή στη σειρά- αποτελεί προϊόν συμβιβασμού που απλά μεταθέτει τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες», προσθέτει ο Αλέξης Τσίπρας, που ζητεί τη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης υπογραμμίζοντας ότι οι άλλες χώρες, στα Κοινοβούλια τους, έχουν συζητήσει διεξοδικά το «ελληνικό ζήτημα».

Η επιστολή του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:

«Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2012

 

Προς 

τον  Αξιότιμο

Πρόεδρο της Βουλής των  Ελλήνων

 κο Ευάγγελο Μεϊμαράκη

 Από χτες υπάρχει μια  ακόμα απόφαση των ευρωπαϊκών οργάνων με πολλές γκρίζες ζώνες  σχετικά με την οικονομική κρίση  και την κρίση χρέους της Ελλάδας. Πεποίθησή μας είναι πως και αυτή η Σύνοδος του Eurogroup- η εικοστή στη σειρά- αποτελεί προϊόν συμβιβασμού που απλά μεταθέτει τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες.

Πεποίθησή μας, επίσης, είναι ότι  η Ελλάδα για ακόμη μια φορά παρουσιάστηκε στη Σύνοδο χωρίς στρατηγική και διαπραγματευτικό σχέδιο, έμεινε προσκολλημένη στο γερμανικό άρμα και αποδέχτηκε μια λύση που δεν είναι λύση. Αποδέχτηκε έναν συμβιβασμό που βρίσκεται στον αέρα, με μόνο δεδομένο ότι περιλαμβάνει στον πυρήνα του τα αίτια της κρίσης, δηλαδή περισσότερη λιτότητα και ύφεση, καμία αναπτυξιακή προοπτική και ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.

Επειδή, ήδη, κοινοβούλια άλλων  κρατών, όπως της Γερμανίας, πριν και  μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, έχουν συζητήσει διεξοδικά τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και το χρέος της Ελλάδας και επειδή δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι εξελίξεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την πλήρη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού, σας ζητώ, κάνοντας χρήση του άρθρου 143 του Κανονισμού της Βουλής, το συντομότερο δυνατόν, τη διεξαγωγή Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Με εκτίμηση,

Αλέξης Τσίπρας»

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.