ΚΟΣΜΟΣ

ΙΑΕΑ

Χάκερς υπέκλεψαν απόρρητο υλικό της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας

Απόρρητο υλικό που υπέκλεψαν από την τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ισχυρίστηκαν ότι ανάρτησαν στο διαδίκτυο χάκερς.
Χάκερς υπέκλεψαν απόρρητο υλικό της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας

Η ανακοίνωση της ομάδας των χάκερς αναρτήθηκε σε ιστότοπο λίγες ώρες αφού ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο δήλωσε χθες ότι δεν πιστεύει πως έχουν θιγεί ευαίσθητες πληροφορίες της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

Η ΙΑΕΑ αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι χάκερς δημοσιοποίησαν την Κυριακή σε έναν ιστότοπο πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμπειρογνωμόνων που συνεργάζονται με την υπηρεσία του ΟΗΕ και ζήτησαν από την ΙΑΕΑ να ερευνήσει τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ισραήλ.

Χθες ο Αμάνο δήλωσε ότι το συμβάν είναι «ιδιαίτερα λυπηρό», όμως εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν έχουν κλαπεί ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τις επιθεωρήσεις της υπηρεσίας, ενώ πρόσθεσε ότι η επίθεση των χάκερς έγινε πριν αρκετούς μήνες.

Η νέα ανακοίνωση της ομάδας των χάκερς με την ονομασία Παραστού (η λέξη στα Φαρσί σημαίνει χελιδόνι και είναι και γυναικείο όνομα) αναφέρει ότι τώρα δημοσιοποιούν περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο «για να αποδείξουμε την ικανότητά μας να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες».

Σε αυτές περιλαμβάνονται «απόρρητα έγγραφα, δορυφορικές εικόνες, επίσημες επιστολές, παρουσιάσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ομάδας με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου.

Η αυθεντικότητα του υλικού, που αναρτήθηκε στον ίδιο ιστότοπο που είχαν αναρτηθεί τα δεδομένα της Κυριακής, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.