ΚΟΣΜΟΣ

Έντονες συγκρούσεις στο Κονγκό

Πολλαπλές συγκρούσεις, χωρίς θύματα, έγιναν αργά χθες στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών στρατευμάτων.
Έντονες συγκρούσεις στο Κονγκό

Τα Ηνωμένα Έθνη παρείχαν υποστήριξη με μαχητικά ελικόπτερα στο στρατό της χώρας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό μάχονται προκειμένου να διασφαλίσουν την περιοχή γύρω από την πόλη της Γκόμα», δήλωσε ο Τζουλιέν Παλούκου, κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας του Βόρειου Κίβου, μέσω ραδιοφωνικού σταθμού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών –MONUSCO- στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, απέστειλε μαχητικά ελικόπτερα τα οποία ήταν σε θέση να ενισχύσουν τα κυβερνητικά στρατεύματα της χώρας ώστε να επιτευχθεί η ανάκτηση του βόρειου τμήματος της πόλης Κιμπούμπα, το οποίο νωρίτερα είχαν καταλάβει αντάρτες του κινήματος Μ23.

«Η MONUSCO πρόσφερε υποστήριξη στα κυβερνητικά στρατεύματα της χώρας με ελικόπτερα ώστε να αποφευχθεί η πρόοδος των ανταρτών από την Κιμπούμπα στην Κιλιμανιόκα», είπε ο Παλούκο.

Εκπρόσωπος της ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κονγκό δήλωσε αργότερα ότι αφότου οι πολίτες αναγκάστηκαν, για λόγους ασφαλείας, να εγκαταλείψουν την περιοχή, η MONUSCO έστειλε τα μαχητικά της ελικόπτερα για να χτυπήσουν θέσεις των ανταρτών.

Δεν υπάρχουν θύματα από καμία πλευρά, σύμφωνα με αναφορές. Η αποστολή του ΟΗΕ στο Κονγκό έχει ως στόχο την προστασία των αμάχων και την υποστήριξη των κυβερνητικών στρατευμάτων. Η αποστολή χρονολογείται από το 1999.

Παράλληλα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποίησε σύσκεψη στη Νέα Υόρκη για να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.