ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Το ντέρμπι του Φούνες

Ενόψει του αυριανού ντέρμπι, το matrix24.gr θυμάται τα χαρακτηριστικότερα παιχνίδια ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Σήμερα το ντέρμπι κυπέλλου τη σεζόν 1987-88.
ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Το ντέρμπι του Φούνες

Στο β' μέρος του αφιερώματος, γυρίζουμε το χρόνο πίσω και θυμόμαστε ακόμα έναν αγώνα κυπέλλου, στο ίδιο γήπεδο, τη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 10 Φεβρουαρίου 1988.

Είναι η σεζόν που η Λάρισα κάνει τη μεγάλη έκπληξη και γίνεται η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατακτά πρωτάθλημα. Είναι η χρονιά που ο Γιώργος Κοσκωτάς μπαίνει δυναμικά στον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ μετρά 9 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα.

Το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη έληξε ισόπαλο 1-1 και στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον αείμνηστο Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες («Ελ Μπάφαλο» όπως ήταν το παρατσούκλι του), πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και έφτασε μέχρι τον τελικό, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο κυπελλούχος θα έπαιρνε και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, σε μία κακή για του «αιώνιους» χρονιά. Τούτο το ματς θα το θυμηθούμε όταν φτάσει η ώρα για το εφετινό ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού (09/12).

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.