ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον οργανώνουν 6 κινήσεις

Διάλογος για την Κεντροαριστερά

Ραντεβού στο Γκάζι και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» στην Τεχνόπολη δίνουν την ερχόμενη Τετάρτη, έξι πολιτικές κινήσεις της Κεντροαριστεράς που προσβλέπουν στη ...σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία.
Διάλογος για την Κεντροαριστερά

Την πρωτοβουλία για τη «δημόσια εκδήλωση προβληματισμού και διαλόγου», όπως την ονομάζουν οι διοργανωτές, έχουν έξι κινήσεις που διατηρώντας την αυτονομία τους, κινούνται συντονισμένα με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου. Πρόκειται για τον «Κοινωνικό Σύνδεσμο», τους «Νέους Μεταρρυθμιστές», το δίκτυο «Π80», την «Πολιτεία 2012», την «Πρωτοβουλία Β» και την κίνηση «Μπροστά», ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το «παρών» θα δώσουν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερα, στο πρώτο «τραπέζι» με θέμα «Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας», εισηγητές θα είναι οι : Παντελής Αβραμίδης, Νίκος Κακογιάννης, Γιάννης Καλογήρου, Ναπολέων Μαραβέγιας, Φαίη Ορφανού, Γιάννης Τσαμουργκέλης και Νίκος Χριστοδουλάκης. Στο δεύτερο τραπέζι όμως, με θέμα «Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και η Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα», εισηγητές είναι από το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης, από τη ΔΗΜΑΡ ο Νίκος Μπίστης, από τον Κοινωνικό Σύνδεσμο ο Γιώργος Φλωρίδης, από την κίνηση «Μπροστά» ο Θανάσης Κοντογεώργης, από τους Νέους Μεταρρυθμιστές ο Λάμπρος Παλάντζα, από το δίκτυο Π80 ο Δημήτρης Κατσαντώνης, από την Πολιτεία 2012 ο Δημήτρης Ψυχογιός και από την Πρωτοβουλία Β η Δανάη Αντωνάκου.

Ενόψει της δεύτερης αυτής κοινής τους εκδήλωσης στις 28 Νοεμβρίου, οι έξι κινήσεις της Κεντροαριστεράς, μιλούν για το κατάλληλο «μομέντουμ», μια και «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει διάχυτο ένα αίτημα φυγής προς το μέλλον», όπως λένε. Καλούν λοιπόν σε αλλαγή στην πολιτική, την οικονομία, τη διοίκηση, το επιχειρείν, το πανεπιστήμιο, τον πολιτισμό, τις γειτονιές. «Η νέα Ελλάδα αναζητά την έκφρασή της, τη νοηματοδότησή της, την ενεργή και όχι κατʼ εξαίρεση συμμετοχή της στη φυγή προς το μέλλον», λένε, ανάγοντας σε θεμέλιο λίθο κάθε πρωτοβουλίας την ανάγκη διάσωσης της χώρας στο πλαίσιο της ΕΕ και την υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε οικονομία, κράτος και πολιτικό σύστημα.

Όσο για τον στόχο της εκδήλωσης, σημειώνουν πως δεν είναι άλλος από την «έναρξη ενός ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου που θα αναδείξει δημόσιες πολιτικές που παράγουν δίκαια κοινωνικά αποτελέσματα, σέβονται και αξιοποιούν τους άξιους, ανταποδίδουν στον πολίτη υπηρεσίες αντάξιες των κόπων του και της θέσης της χώρας στον ανεπτυγμένο κόσμο». Επιδίωξή τους είναι η ένωση δυνάμεων για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου σε επίπεδο ιδεών και προσώπων και η προγραμματική σύγκλιση όλων των δυνάμεων της ευρύτερης κεντροαριστεράς, σε μία ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με προοδευτική κατεύθυνση, ως προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης που βιώνει η χώρα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.