MEDIA

Δύο νέες «παραιτήσεις» σήμερα

Κρίση αξιοπιστίας χτυπά το BBC

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο BBC, μετά τις πρωτοφανείς διαστάσεις που λαμβάνει η αποκάλυψη «λάθος» ρεπορτάζ με αβάσιμες καταγγελίες σε βάρος πολιτικού των Συντηρητικών.
Κρίση αξιοπιστίας χτυπά το BBC

Το βρετανικό δίκτυο έχει περιέλθει σε ένα φαύλο κύκλο αλλεπάλληλων λαθών που οδήγησε σε παραιτήσεις στελεχών μετά τις αβάσιμες, όπως αποδείχθηκε, καταγγελίες σε βάρος βετεράνου πολιτικού των Συντηρητικών για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδεραστίας από την εκπομπή Newsnigh. Οι κατηγορίες σε βάρος του λόρδου Μακ Άλπαιν κατέρρευσαν όταν ο καταγγέλλων παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος ως προς την ταυτότητα του βιαστή του.

Το λάθος της εκπομπής ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη ότι το Newsnight δεν είχε προβάλλει καταγγελίες θυμάτων του Τζίμι Σάβιλ, παλαιού παρουσιαστή του BBC μετά το θάνατο του οποίου έχει αποκαλυφθεί η σεξουαλική κακοποίηση ίσως εκατοντάδων ανηλίκων από τον ίδιο και φίλους του.

Ήδη, έχει παραιτηθεί ο γενικός διευθυντής του BBC, Τζορτζ Ένγουϊστλ, που όπως αποδείχθηκε ήταν ο πιο βραχύβιος διευθυντής στο δίκτυο, με μόλις 54 ημέρες θητείας. Βέβαια, ακόμη και η παραίτησή του προκάλεσε έντονες αναταράξεις, αφού συνοδεύθηκε από αποζημίωση ίση με το μισθό εντός έτους, ήτοι 450.000 λίρες. Στο θέμα παρενέβη ακόμη και ο πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι το ύψος της αποζημίωσης είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί.

Σήμερα «εγκατέλειψαν προσωρινά» τις θέσεις τους και η επικεφαλής του τομέα ενημέρωσης του BBC, Χέλεν Μπόαντεν και ο αναπληρωτής της, ώστε να ολοκληρωθούν οι έρευνες που έχουν διαταχθεί από το διοικητικό συμβούλιο του BBC.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.