ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίζει και η αντιπολίτευση

Με πλειοψηφία αναμένεται να περάσει η συμφωνία από τη Γερμανική Βουλή

Υπερψηφίζουν Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθεροι. Την Πέμπτη η ψηφοφορία
Με πλειοψηφία αναμένεται να περάσει η συμφωνία από τη Γερμανική Βουλή

Με ευρεία πλειοψηφία αναμένεται η στήριξη της συμφωνίας για την Ελλάδα, από την Γερμανική Βουλή.

Αυτό συνεπάγεται από τη δήλωση – στήριξη της συμφωνίας από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φράνκ – Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊνμάγερ μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF  δήλωσε ότι δεν θα συνιστούσε στους βουλευτές τους να τηρήσουν μια στάση που θα είχε ως αποτέλεσμα να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν άσκησε κριτική για τη λύση, χαρακτηρίζοντάς την προσωρινή, για να συμπληρώσει ότι σε αντίθεση με τις δηλώσεις της γερμανικής κυβέρνησης, μια νέα αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους, απλώς αναβλήθηκε για μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Αλλά και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο,  εκτίμησε ότι θα υπάρξει ευρεία στήριξη της συμφωνίας από το γερμανικό κοινοβούλιο, ενώ και αυτός, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει στο μέλλον και νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Νωρίτερα, σήμερα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε δηλώσει ότι το αργότερο έως την Παρασκευή θα εγκριθεί η συμφωνία από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, ενώ μία ημέρα νωρίτερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.