ΚΟΣΜΟΣ

Η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή

Μικρές προσδοκίες στη Ντόχα

Ξεκινά σήμερα στη Ντόχα του Κατάρ η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Κύριο θέμα, υπό ποίες προϋποθέσεις θα γίνει η επιμήκυνση του Πρωτοκόλλου του Κιότο.
Μικρές προσδοκίες στη Ντόχα

Οι περίοδοι υπερβολικής ζέστης, όπως αυτή στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2010, θα είναι ο κανόνας στο μέλλον, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει και πολλές τροπικές αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατες ξηρασίες. Αυτά προβλέπει έκθεση του Ινστιτούτου Κλιματικών Αλλαγών στο Πότσνταμ, η οποία έγινε για λογαριασμό της Παγκόσμιας Τράπεζας. Οι προβλέψεις θα γίνουν πραγματικότητα εάν η διεθνής κοινότητα δεν καταφέρει να μειώσει δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η έκθεση τονίζει πως εάν δεν ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα, τότε η θερμοκρασία θα ανέβει κατά τρεις βαθμούς Κελσίου. Ως γνωστόν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θεωρούνται η βασική αιτία για την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα πριν από δυο χρόνια στο Κανκούν του Μεξικού, είχε αποφασιστεί η λήψη μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας στους δυο βαθμούς Κελσίου. Η άνοδος αυτή θεωρείται συμβατή με τη Συμφωνία για το Κλίμα των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο δεν έγιναν πολλά και δεν αναμένεται να γίνουν πολλά ούτε και στη Ντόχα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.