ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

Ματαίωσε την επίσκεψή του ο Αβραμόπουλος

Μπερίσα: Η Αλβανία φτάνει ως την Πρέβεζα!

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας». Ματαίωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα ο Δημ. Αβραμόπουλος.
Μπερίσα: Η Αλβανία φτάνει ως την Πρέβεζα!

Ο Αλβανός πρωθυπουργός προκάλεσε τους γείτονές του, λέγοντας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας, ότι τα αλβανικά εδάφη φτάνουν από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ματαίωσε την τελευταία στιγμή το ταξίδι του για τα Τίρανα, όπου είχε προγραμματίσει να παραστεί στους εορτασμούς για την επέτειο της ανεξαρτησίας και να συναντηθεί με την ηγεσία της χώρας.

«Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Τα «μαζεύει» ο Μπερίσα

Έπειτα από την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και την ματαίωση του ταξιδιού του Έλληνα ΥΠΕΞ, ο Σάλι Μπερίσα, αργά το απόγευμα, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Η Έρλα Μεχλίλι, εκπρόσωπος του Σαλί Μπερίσα, ανέφερε: «Η δήλωση του πρωθυπουργού αναφέρεται στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας του Νότου, του Βορρά ή της Ανατολής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.