ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ίσως κι εντός της εβδομάδας η εκταφή

Νέα τροπή στην υπόθεση Τσαλικίδη

Τα αποτελέσματα της εκταφής από την εξέταση του πτώματος του 39χρονου Κώστα Τσαλικίδη, ο οποίος το πρωί της 9ης Μαρτίου 2005 είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του, στον Κολωνό, αναμένει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χαράλαμπος Λακαφώσης.
Νέα τροπή στην υπόθεση Τσαλικίδη

Η υπόθεση  από τις αρχές του καλοκαιριού έχει επανέλθει  στο δικαστικό προσκήνιο, ύστερα από αίτηση της οικογένειας του  αυτόχειρα, που συνδέει την  αυτοκτονία του με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, υπόθεση για την οποία -όπως είναι γνωστό -  διενεργείται ανάκριση για  το αδίκημα της κατασκοπείας.

Η εξέλιξη αυτή, όσο και αν ακούγεται μακάβρια, είχε θεωρηθεί  ηθική δικαίωση για τους συγγενείς του Κ. Τσαλικίδη, οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν υποβάλει ανάλογο αίτημα  στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός  αποτιμώντας τα νεώτερα στοιχεία που είχαν επικαλεστεί οι δικηγόροι της οικογένειας κ.κ. Σταύρος Χούρσογλου, Φραγκίσκος Ραγκούσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου προχώρησε στην απόφαση να γίνει η εκταφή του πτώματος -πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα- αλλά και να ακτινοσκοπηθεί, ώστε να αξιολογηθούν τυχόν ευρήματα που δεν είχε  εκτιμηθεί στο πρώτο στάδιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Στην πολυσέλιδη αίτηση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις  και ζητείται να διενεργηθεί τοξικολογική εξέταση  σε εξειδικευμένα εργαστήρια  της αλλοδαπής  για να διαπιστωθεί αν στον θανόντα  χορηγήθηκε πριν βρεθεί απαγχονισμένος  κάποια  μη ανιχνεύσιμη  για τα ελληνικά εργαστηριακά δεδομένα  τοξική ουσία.

Επιπλέον, η οικογένεια έχει ζητήσει  να εξεταστούν κατ΄ αντιπαράσταση  οι ιατροδικαστές με τους τεχνικούς συμβούλους, που οι ίδιοι έχουν ορίσει  για να αποσαφηνιστούν  αμφιλεγόμενα ιατροδικαστικά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.