ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος τα 30.000 μέλη

Ξεκίνησε η πορεία προς το «ενιαίο κόμμα»

Με σύνθημα «ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ», ολοκληρώθηκαν το σαββατοκύριακο οι συνελεύσεις για την εκλογή αντιπροσώπων.
Ξεκίνησε η πορεία προς το «ενιαίο κόμμα»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα έδωσαν το περασμένο σαββατοκύριακο οι συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα, στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τον Αλέξη Τσίπρα να διαμηνύει ότι στόχος του είναι «να περάσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών», η Κουμουνδούρου ήδη μετρά τους ψηφίσαντες, τις εγγραφές μελών, προκειμένου να γίνει σαφές πόσοι πολίτες γράφτηκαν μέλη του «νέου ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, πάντως, οι εγγραφές έχουν συνολικά ξεπεράσει τις 25.000, ενώ στην Κουμουνδούρου οι φιλοδοξίες κινούνταν κάπου εκεί, μεταξύ 25.000 και 30.000 μελών.
Τα δύο περασμένα 24ωρα διεξήχθησαν 650 συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, δημιουργήθηκαν συνολικά 350 τοπικές οργανώσεις ανά την Επικράτεια, ενώ εξελέγησαν από τα μέλη των οργανώσεων οι περισσότεροι από τους 3.000 αντιπροσώπους που θα αποτελέσουν και το «σώμα» της πανελλαδικής συνδιάσκεψης.
Σήμερα, οι αρχαιρεσίες αντιπροσώπων θα συνεχιστεί σε «κλαδικές» κομματικές οργανώσεις, όπως η οργάνωση δημοσιογράφων ΣΥΡΙΖΑ, η οργάνωση Μηχανικών, η οργάνωση Αρχιτεκτόνων κ.α.

Μειωμένες προσδοκίες

Αξίζει, πάντως, να επισημανθεί ότι δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμούν ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών, αν τελικά δεν ξεπεράσει τις 30.000, είναι μικρός σε σχέση με τα 1,65 εκατ. ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι ίδιες πηγές, πάντως, αποδίδουν την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να προσελκύσει περισσότερα ενεργά μέλη στο γεγονός ότι οι οργανώσεις βάσης του κόμματος ιδρύθηκαν πρόσφατα και, άρα, δεν έχουν στηθεί οι κατάλληλοι μηχανισμοί προσέλκυσης πολιτών-μελών. Σε κάθε περίπτωση, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι όσοι γράφτηκαν τις περασμένες ημέρες «θα είναι ενεργά μέλη, που θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των οργανώσεών τους και θα συνδιαμορφώνουν την πολιτική γραμμή». Επίσης, οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν ότι, διαγενομένου του χρόνου, η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, που θα θελήσουν να γίνουν μέλη. Μάλιστα, υψηλόβαθμες πηγές της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το «δεύτερο κύμα» εγγραφών θα παρατηρηθεί μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη και στο δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος, τον Απρίλιο του 2013.
Η συνδιάσκεψη, όπου θα στηθούν οι βάσεις για το νέο, ενιαίο κόμμα και θα τεθούν προς διαβούλευση όλα τα θέματα (οργανωτικά, πολιτικά, οικονομικά) θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.