ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή-Προϋπολογισμός

«Πόλεμος» δηλώσεων Σταϊκούρα-Λαφαζάνη για τον Προϋπολογισμό

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του νέου κρατικού Προϋπολογισμού στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
«Πόλεμος» δηλώσεων Σταϊκούρα-Λαφαζάνη για τον Προϋπολογισμό

Στα χρόνια της Κατοχής γυρίζει τη χώρα ο Προϋπολογισμός, ενώ δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνία, υποστήριξε κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού Προύπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι δίνουμε αγώνα ταχύτητας και όχι αντοχής και κάλεσε την Αριστερά να δείξει έλλογη συμπεριφορά.

Παράλληλα, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου ότι εντός της Ευρωζώνης δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ενώ έκανε λόγο για αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας που δίνει η χώρα για να βγει από το τούνελ του αδιεξόδου, αλλά και αχνές πλην όμως θετικές ενδείξεις που υπάρχουν για την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το προϋπολογισμό του 2013, δίνει την χαριστική βολή στη κοινωνία και γυρνάει τη χώρα στα χρόνια κατοχής.

«Αυτό που κάνει ο προϋπολογισμός με τις συντάξεις, αφαιρώντας 5,5 δισ ευρώ από τις συντάξεις, είναι ο θάνατος της ελληνικής κοινωνίας, αφού από τα χρήματα του συνταξιούχου συντηρούνται σήμερα άνεργα παιδιά και εγγόνια» τόνισε ο ίδιος

Στην ομιλία του, ο κ Σταϊκούρας περιέγραψε την προσπάθεια που δίνει «η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας, ως «ένα στοίχημα που κερδίζεται μέρα με τη μέρα, όχι όμως με επικοινωνιακούς τακτικισμούς αλλά με ταπεινότητα, σκληρή δουλειά και ρεαλισμό».

«Οφείλουμε όλοι με αντικειμενικότητα, επιμονή και υπομονή να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που δίνει η χώρα. Ο αγώνας που δίνουμε είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας. Βρισκόμαστε μπροστά στην εθνική επιλογή να προχωρήσουμε αταλάντευτα μπροστά, για να βγούμε από το τούνελ και όχι να φλερτάρουμε με πισωγυρίσματα ή άλματα στο κενό» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Σχολιάζοντας την στάση της Αριστεράς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επέλεξε να αναφέρει την δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου ότι άλλος δρόμος εντός της Ευρωζώνης δεν μπορεί να υπάρχει για να προσθέσει:

«Αυτό που χρειάζεται λοιπόν η χώρα και η ελληνική οικονομία είναι ενότητα, σχέδιο, αισιοδοξία, έλλογη συμπεριφορά συλλογικότητα. Η επιλογή είναι μία. Να πετύχουμε».

«Με τη στρατηγική μας επιτυγχάνεται το τέλος του καθοδικού κύκλου της οικονομίας. Υπάρχουν αχνά μεν αλλά θετικά δείγματα γραφής που δείχνουν εικόνα ανατροπής του αδιεξόδου και επιτρέπουν την διαμόρφωση θετικών προσδοκιών της οικονομίας», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε ότι «ο προϋπολογισμός του 2013 δίνει την χαριστική βολή στην κοινωνία και οδηγεί την Ελλάδα σε χρόνια που θα μοιάζουν με αυτά της κατοχής».

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ακόμα ότι ο νέος προϋπολογισμός είναι ο θάνατος της ελληνικής κοινωνίας καθώς αφαιρεί από τις συντάξεις το 5,5 % και όπως είπε αυτά είναι τα χρήματα από τα οποία οι συνταξιούχοι συντηρούν τα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.