ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Στρασβούργο νέοι Σοσιαλδημοκράτες από τα Δυτικά Βαλκάνια

Η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Διεύρυνση, Μαριλένα Κοππά, υποδέχτηκε στις Βρυξέλλες 12 νέους Σοσιαλδημοκράτες από τα δυτικά Βαλκάνια.
Στο Στρασβούργο νέοι Σοσιαλδημοκράτες από τα Δυτικά Βαλκάνια

Οι συγκεκριμένοι Σοσιαλδημοκράτες έχουν επιλεγεί από το Ινστιτούτο Friedrich Ebert ως συμμετέχοντες στο σεμινάριο με θέμα «Διεύρυνση στην εποχή της κρίσης; Απαντώντας στις νέες προκλήσεις» και στο πλαίσιο αυτό η Μαριλένα Κοππά τους παρουσίασε το περιεχόμενο της έκθεσης που πρόκειται να υιοθετηθεί από την ολομέλεια του Στρασβούργου την ερχόμενη εβδομάδα.

Με το πέρας της συνάντησης, η Μαριλένα Κοππά δήλωσε:

«Είναι ελπιδοφόρο ότι η νέα γενιά των Βαλκανίων συνεχίζει να πιστεύει σε ένα προοδευτικό ευρωπαϊκό μέλλον, παρά την οικονομική κρίση και την πολυσυζητημένη ''κόπωση'' της διεύρυνσης. Η ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων ήταν η υπόσχεση που δώσαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης το 2003 και οφείλουμε να την τηρήσουμε. Πρέπει όμως να απαντήσουμε και στην ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι παντού στην Ευρώπη και κυρίως στην περιοχή μας. Η διεύρυνση δεν είναι μια τεχνική απρόσωπη διαδικασία, επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων στην καθημερινότητα τους».

Τη συνάντηση ακολούθησε παρουσίαση του συλλογικού τόμου EU Enlargement Anno 2012: a progressive engagement που δημοσιεύτηκε από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, το Ίδρυμα για τις Ευρωπαϊκές Προοδευτικές Σπουδές (FEPS), και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Δημοκρατία και την Αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.