LIFESTYLE

Στην υγειά του ...ανάδρομου Ερμή

Το αστρολογικό σύμπαν δίνει τον τόνο στην καθημερινή μας ζωή. Τελικά, για ποιον συνωμοτούν τα άστρα; Το matrix24.gr σας παρουσιάζει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (5 – 11 Νοεμβρίου).
Στην υγειά του ...ανάδρομου Ερμή

Κριός

Ο πιο διάσημος ανάδρομος της αστρολογίας, ο Ερμής, κάνει βόλτα στης αγάπης σου την πόρτα, Κριέ. Κι έστω και την κάνει τη βόλτα, θα είναι για καλό; Χμ. 1. Αν καταφέρεις να μη σφαχτείτε για τυχόν κοινά οικονομικά ζητήματα, κοινά δάνεια, κοινές καταθέσεις (σας βλέπω που γελάτε στο άκουσμα της λέξης «κατάθεση», ε;) και 2. Αν καταφέρεις να μετουσιώσεις την ένταση των ημερών σε πολύ και καλό σεξ ή, εναλλακτικά, αν απαγορεύσεις στον Κρόνο να πάρει τη σχέση σου και να την κάνει πιο μουντή κι από Μεγαλοβδομάδα, μια χαρά σας κόβω, και την αγάπη σου κι εσένα. Θα βοηθούσε πολύ και το να παλουκωθείς σε ένα μέρος (με την αγάπη σου ή όχι, εσύ ό,τι πεις) χωρίς άσκοπα πέρα – δώθε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ξέρεις, αυτά τα «πετάγομαι μέχρι το Γιάννη να του πάω τα cd» που καταλήγουνε στο ΚΑΤ; Αυτά, πανάθεμά τα.

Ταύρος

Αυτή την εβδομάδα, από δύο τινά μπορείς να πας αδιάβαστος, Ταύρε. Το πρώτο είναι να σε σφάξουν οι φίλοι κι οι γνωστοί και να σε καταψύξουν για τα Χριστούγεννα – μη χλωμιάζεις, ξέρεις τι εκνευριστική που είναι αυτή η μόνιμη ευφορία σου μες τον κακό το χαλασμό; Θα μου πεις «τι φταίω, η Αφροδίτη διελαύνει από τον τομέα της καθημερινότητάς μου, και ξυπνάω σα χαρωπό καναρίνι, τι να κάνω;» Μια ιδέα είναι να ρίξεις την επιπλέον ενέργεια και χαρά σου σε πολλή και σκληρή δουλειά, να έχεις κάτι να παρουσιάσεις βρε αδερφέ! Το δεύτερο πρόβλημα της εβδομάδας, είναι η οικονομική και, κυρίως, σεξουαλική ασυνεννοησία με το ταίρι σου (που διαρκεί ως τις 27/11, χαρές και πανηγύρια). Διασφάλισε τον εαυτό σου από τις σπατάλες του/της Άλλου/ης μέρες που είναι, κι όσο για το σεξουαλικό, έσω λιγάκι εγωιστής γιατί αν περιμένεις κοινή πορεία και τέλος στο δρόμο της χαράς, ζήσε Μάη μου.

Δίδυμοι

Ας χειροκροτήσουμε όλοι (κλαπ, κλαπ, κλαπ) άλλον ένα κύκλο επεισοδίων ανάδρομου Ερμή, με τα απανταχού Διδύμια να είναι 17 φορές πιο aliens από ό,τι συνήθως! Με τον κυβερνήτη σου ανάδρομο και μάλιστα στον τομέα του ωροσκοπίου σου που μιλά για τις παντός είδους σχέσεις σου, καταλαβαίνεις νομίζω πως η ελπίδα για συνεννόηση είναι, στη λίστα των πιθανοτήτων, στην ίδια θέση με κείνο το γράμμα που είχες γράψει μικρός στον Άη Βασίλη. «Και τι να κάνω, ο δόλιος;» θα μου πεις. Reality checks να κάνεις, να τι να κάνεις. Βεβαιώσου κάθε φορά ότι ο απέναντί σου έχει καταλάβει αυτό που θέλεις να πεις. Βεβαιώσου ότι λες αυτό ακριβώς που θέλεις να πεις. Κι επίσης, αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι, ρώτα: «καταλάβαμε όλοι ότι ο Προϊστάμενος θέλει τον ισολογισμό για αυτήν την Τετάρτη;» «το άκουσες κι εσύ ότι μου είπε πως θα χαρεί να την πάρω τηλέφωνο;» και ούτω καθ’ εξής. Ρωτώντας πας στην Πόλη, άλλωστε.

Καρκίνος

Αυτή την εβδομάδα τα νεύρα σας δεν είναι καλά, Καβούρια αγαπημένα. Και να ήτανε μόνο τα νεύρα σας, πάει στην ευχή – στο κάτω κάτω, πολύ καιρό τώρα έπρεπε να έχετε ξεσπάσει εναντίον κάποιων που θεωρούν πως επειδή είστε ευγενικός κι υπομονετικός είστε και βλάκας. Εκείνο που σας θορυβεί περισσότερο, είναι πως η –ομολογουμένως εξαιρετική- μνήμη σας, έχει αρχίσει και σας κάνει νερά. Πριν μου χλωμιάσετε κι αρχίσετε να σκέφτεστε Αλτσχάιμερ, έχω να σας πω πως η διαταραχή μνήμης, τα περίεργα όνειρα, η ασυνεννοησία στον ξύπνιο αλλά και μία ατσούμπαλη βιασύνη που οδηγεί και σε ατυχήματα είναι αναμενόμενα πράγματα με ανάδρομο Ερμή στον τομέα της υγείας αλλά και της ρουτίνας σας. Κουράγιο, θα περάσει κι αυτό – ως τότε, τα κίτρινα χαρτάκια post it είναι απαραίτητα. Έχετε καλού κακού μονίμως ένα πάνω στην εξώπορτα όπως βγαίνετε: «Έχω κλείσει το μάτι της κουζίνας και το θερμοσίφωνα;»

Λέων

Εδώ, παρουσία και των υπολοίπων 11 ζωδίων, θα σε βάλω να μου ορκιστείς, Λέοντα: πως όταν θα γυρίσει εκείνος/η ο οποίος προ διετίας περίπου σου κουρέλιασε το νευρικό σύστημα, το συναισθηματικό σου κόσμο και κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και χαράς, θα κρατηθείς στο ύψος σου και θα τον στείλεις στον ….ανάδρομο, από κει πού ‘ρθε. Διότι ναι βρε, από τον ανάδρομο έχει έρθει! Ο ανάδρομος Ερμής στον 5ο ηλιακό σου οίκο μιλάει για επιστροφές/καταστροφές και για ανθρώπους που θα επιστρέψουν (σε βλέπω που πανηγυρίζεις) σερνάμενοι (συμμαζέψου) για να εκλιπαρήσουν για μία δεύτερη ευκαιρία. Για πες μου τώρα εσύ: είναι η δεύτερη; Όχι, αν είναι η δεύτερη χαλάλι! Μην είναι η τριακοστή όγδοη, κι εσύ απλά γίνεσαι θύμα ενός ανθρώπου με πολύ λιγότερη ευφυία από τη δική σου, και μηδενική «τσίπα» επίσης; Όχι, ρωτάω.

Παρθένος

Με τον κυβερνήτη σου ανάδρομο στον 4ο σου οίκο, πάρ’ το φεγγάρι και κάντο βέρα σου, Παρθένε. Είτε το σενάριο είναι βλάβες και φθορές οικιακού εξοπλισμού από το πουθενά, είτε επείγοντα περιστατικά τύπου «τη βραδιά που πρέπει να ξενυχτήσω για να τελειώσω το project, ανεβάζει η πεθερά μου πίεση 22 και τρέχουμε στο Γενικό Κρατικό», είτε –το καλύτερο όλων!- ασυνεννοησία των ατόμων που μένουν μαζί σου κάτω από την ίδια στέγη. Ναι, όλων των ατόμων. Ναι, και μεταξύ τους και μαζί σου. Τι κάνει, λοιπόν, ο/η καλός/ή Παρθένος για να μην πέσει στα ψυχοφάρμακα; Ακούει τον Κρόνο που συμβουλεύει για αυστηρότητα, και χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι, προκειμένου να μην το χτυπήσει σε κεφάλια. Επίσης, πού ΄σαι καμάρι μου; Με ανάδρομο Ερμή στον 4ο οίκο μας, διπλοκλειδώνουμε και δεν ανοίγουμε σε …πλασιέδες. Να θυμίσω τι αρχικλέφταρος ήταν, σύμφωνα με τη μυθολογία μας, ο Ερμής; Ε, φαντάσου τον κι ανάδρομο!

Ζυγός

Και τώρα, ας κάνουμε όλοι ενός λεπτού σιγή για την εβδομάδα όπου η διπλωματία και η επικοινωνία του Ζυγού πήγαν περίπατο! Με τον Ερμή να γυρίζει ανάδρομος στον ηλιακό σου οίκο που αφορά στην επικοινωνία σου, το προφανές είναι πως, σε επίπεδο συνεννόησης, εσύ μιλάς Αγγλικά και οι γύρω σου Σουαχίλι. Είτε θα κάτσεις και θα κάνεις ταχύρυθμα Σουαχίλι για να συνεννοηθείς, είτε θα συνεχίσεις να μιλάς Αγγλικά ελπίζοντας να σε καταλάβουν: κανένα από τα δύο σενάρια δεν είναι λειτουργικό, έτσι; Υπάρχει και τρίτο – υπομονή, και χαμόγελο! Ανάδρομος είναι, πού θα πάει θα περάσει. Κερασάκι στην τούρτα των ημερών οι σχέσεις σου με τα αδέρφια σου. Όχι, δεν είναι η κατάλληλη εποχή να διευθετηθεί επιτέλους η εκκρεμμότητα εκείνου του τριώροφου που σας άφησε ο θείος Βρασίδας στη Δροσοπούλου. Θα σφαχτείτε. Επίσης, οι σχέσεις με τους γείτονες – «ποια πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσααααα;;;; εεε;;;;;»

Σκορπιός

Δεν ξέρω πώς να σου το πω, Σκορπιέ, αλλά να: αυτό που θέλεις να έχεις τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών σου και ασφαλή plan b, c, d κλπ για κάθε κρίση, χρεωκοπία και κλυδωνισμό; Ε, με ανάδρομο Ερμή στον τομέα που περιγράφει τα οικονομικά σου, όχι μόνο δεν έχεις τον έλεγχο αλλά θα πρέπει να οπλιστείς με όλη την παροιμιώδη ψυχραιμία Εγγλέζου νευροχειρουργού που σε διακρίνει. Με τον πλανήτη της ταχύτητας και της απάτης στον 2ο ηλιακό σου οίκο, το σύμπαν παίζει τον «παπατζή» με τα χρήματά σου: now you see them, now you don’t. Εννοείται ότι διαβάζουμε δεκαεφτά χιλιάδες φορές ο,τιδήποτε πρόκειται να υπογράψουμε, επίσης. Και για να μη ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στο σύμπαν, στον ανάδρομο και στην κακιά την ώρα, μάζεψε πουλάκι μου λίγο τα χέρια σου! Πάνε οι εποχές που έβγαινες Κολωνάκι και τσάκιζες μισό μισθό κάθε φορά που δε σου πετύχαινε το σεξάκι. Τώρα, θα κάτσεις εκεί και θα παλεύεις, ώσπου να βελτιωθεί το εν λόγω σεξάκι. Ναι; Ναι.

Τοξότης

Πού να σας κλειδώσουμε τώρα εσάς για να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες; Με ανάδρομο Ερμή στο ζώδιό σας, Τοξότες, η πάντα γκαφατζίδικη γλώσσα σας έχει να ζήσει μεγάλες στιγμές. Είτε εξαπολύετε μύδρους κατά του διευθυντή σας κι εκείνος περνάει ΕΚΕΙΝΗ ακριβώς τη στιγμή πίσω σας, είτε άνθρωποι που τους είχατε πει ψέματα ανακαλύπτουν την αλήθεια και σας ζητάνε τα ρέστα, είτε παρασύρεστε και ξερνάτε το επτασφράγιστο μυστικό που σας εμπιστεύτηκε ο/η κολλητός/ή σας, μία είναι η ουσία. Αυτές τις μέρες δεν είστε για να μιλάτε! Προτιμήστε να μασάτε – θα βάλετε μεν κιλά, αλλά τουλάχιστον δε θα χάσετε δουλειά, συγγενείς και φίλους! Και ψιτ – οι παίζοντες πονηρά σε ξένα περιβόλια, προσέχουμε μην πάει αλλού αντ’ αλλού το sms, να μη δει όποιος δεν πρέπει το mai και γενικότερα μην έχουμε αποκαλυπτήρια, και μετά την Αποκάλυψη του Ιωάννη…

Αιγόκερως

Καλώς το μου! Αυτή την εβδομάδα έχεις όλες τις προδιαγραφές να γίνεις τηλεοπτική σειρά «Σενάρια Συνομωσίας» τύπου – συγχαρητήρια, με το καλό να σε κάνουν και download, βρε! Με τον ανάδρομο Ερμή στο υποσυνείδητό σου, α) αντιλαμβάνεσαι με τρελή χρονοκαθυστέρηση τα πάντα, ή β) έχεις μια δεύτερη, μη σου πω και τρίτη, δική σου «ανάγνωση» για τα πάντα. Όλοι σου φαίνονται ύποπτοι, τα λόγια τους μοιάζουν διφορούμενα, και σένα σε τριβελίζουν σκέψεις τύπου «ναι, είπε ότι θα πάει να πάρει ψωμί – αλλά γιατί να το πει; Δεν έπρεπε απλά να πάει; Άρα μου το λέει για να με πικάρει, ότι αργώ να πάρω ψωμί εγώ, κατάλαβες;» «Α, να – έφερε πολύσπορο ψωμί, ενώ ξέρει ότι τρώω λευκό πολυτελείας! Να δεις που το κάνει για να μου την πει, να κάνω δίαιτα…» Χαλάρωσε, Αιγόκερε! Και προσπάθησε να ακούς μόνο όσα ακούς; Μη μεταφράζεις, μην επεξηγείς, μην ερμηνεύεις. Ακόμα και οι φίλοι σου που σ΄αγαπάνε, έχει γυαλίσει το μάτι τους μαζί σου!

Υδροχόος

«Έγινε παρεξήγηση/κι εξήγηση δεν δώσαμε…» τραγουδούσε η αείμνηστη Μελίνα. Ο στίχος, Υδροχόε, περιγράφει τις φιλικές σου σχέσεις αυτή την εβδομάδα, που ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος και το σύμπαν γυρίζει τούμπα. Επειδή είναι πολύ πιθανό να κληθείς να κάνεις την Ελβετία (σ.τ.Μ.: ουδέτερο έδαφος) ανάμεσα σε δύο φίλους που μαλλιοτραβιούνται, προσπάθησε να κρατήσεις όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη και δίκαιη στάση. Εξαιρετικά θεμιτό είναι να τους πεις να σκοτωθούνε μοναχοί τους, κι ότι εσύ δε θέλεις να συμμετέχεις βρε αδερφέ! Επίσης, αν βρεθείς εσύ να είσαι το ένα από τα δύο αντιμαχόμενα μέλη, χρησιμοποίησε ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και ΣΑΦΗΝΕΙΑ για να εξηγήσεις στον/ην άλλο/η τι ακριβώς σε πείραξε στη συμπεριφορά του. Όχι, τα μούτρα δεν είναι λύση. Είναι πρόβλημα.

Ιχθείς

Ποτέ δεν ήσουν καρχαρίας της καριέρας, Ψάρι – απλά καρχαρίας όμως, μπορείς να γίνεις και μία χαρά μάλιστα! Και μπράβο σου, δηλαδή, γιατί αυτή είναι μία ικανότητα που θα σου χρειαστεί στα επαγγελματικά σου, αυτή την εβδομάδα. Μπορεί να έχεις μία απλή και ταπεινή δουλίτσα να βγάζεις το ψωμάκι σου, αλλά αυτό, ξέρεις, δεν εμποδίζει τον/την παρανοϊκό του δίπλα γραφείου («συνάδελφος» λέγεται ακόμα) να πιστεύει πως είναι η Τζόαν Κόλλινς στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας της. Έχεις να αντιμετωπίσεις λοιπόν παράνοια, κρίσεις μεγαλείου, πισώπλατα μαχαιρώματα και, κυρίως, στρέβλωση των λεγομένων σου. Μία σωτήρια ιδέα; Ό,τι έχεις να πεις, προτείνεις, διεκπεραιώσεις, κάνε το ΓΡΑΠΤΑ (και κοινοποίησε το μέηλ και σε δυο –τρεις άλλους αρμόδιους, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστείς άλλοθι). Να αναφέρω πόσο κακή ιδέα είναι το φλερτ ή το σεξ στο γραφείο αυτή την περίοδο; Να το αναφέρω κι αυτό….

………………………………………………………………………………

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space)»

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.