ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με το Reuters

Το 2016 πρωτογενές πλεόνασμα, εκτιμά η τρόικα

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να προσδοκά πρωτογενές πλεόνασμα 0,4% του χρόνου, ωστόσο η τρόικα φέρεται να εκτιμά ότι θα χρειαστούν δύο ακόμα χρόνια για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Το 2016 πρωτογενές πλεόνασμα, εκτιμά η τρόικα

«Αν και δεν υπάρχει προς το παρόν καμία απόφαση, έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι η τρόικα βασίζει όλες τις εκθέσεις και δημοσιονομικές μελέτες της στην εκτίμηση ότι η χώρα θα χρειαστεί άλλα δύο έτη για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% του ΑΕΠ», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη, η Ελλάδα έπρεπε να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα που θα της επέτρεπε να σταθεροποιήσει το χρέος της το 2014. Ωστόσο, αυτή η ημερομηνία ενδέχεται να μεταφερθεί για το 2016.

Η πηγή του Reuters ανέφερε, επίσης, ότι η διετής παράταση συνεπάγεται επιπλέον χρηματοδότηση από την Ευρωζώνη και σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις, ανέρχεται στο ποσό των 30 δισ. ευρώ.

Επίσης ο αξιωματούχος απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιαδήποτε τύπου ελληνικής χρεοκοπίας στις 16 Νοεμβρίου, που λήγουν τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου, παρότι δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.