ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζήτησε εκλογές

Τσίπρας: «Η λύση δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα»

Τσίπρας: «Η λύση δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα»

«Η λύση δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. Δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα, γι’ αυτό δεν είναι λύση», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας την χθεσινή απόφαση του Eurogroup.
Με δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τους πρέσβεις των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση είπε άλλα προεκλογικά και ακολούθησε μια στρατηγική υποτέλειας», για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «ήταν απούσα από την διαπραγμάτευση, την συζήτηση, από τον τελικό συμβιβασμό. Η συζήτηση και η διαπραγμάτευση έγιναν ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και την κυρία Λαγκάρντ».
Καταλήγοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Δύο χρόνια μας έλεγαν ότι στόχος βιωσιμότητας του χρέους είναι το 120% του ΑΕΠ. Τώρα μας λένε ότι μπορεί να είναι και 124%. Αύριο μπορεί να μας πουν και 130%. Αυτές δεν είναι λύσεις. Δεν είναι λύσεις, κυρίως με την κοινωνία όρθια».
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να ζητήσει, εμμέσως πλην σαφώς, εκλογές, λέγοντας ότι μόνη λύση είναι «να μπει ο λαός στο προσκήνιο». «Η μόνη πραγματική λύση είναι να σταματήσουν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, να μπει ξανά η Ελλάδα στο κάδρο της διαπραγμάτευσης, να βρίσκεται στις αποφάσεις. Η μόνη πραγματική λύση είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται», υπογράμμισε.

«Λύση τύπου τσιρότο»

Παράλληλα, για «λύση τύπου τσιρότο» έκανε λόγο με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Το Eurogroup έδωσε μία συμβιβαστική λύση τύπου «τσιρότο» που αναβάλει τα δύσκολα για μετά τις γερμανικές εκλογές. Υπό την πίεση των οικονομικών συμφερόντων, των εκλογικών σκοπιμοτήτων και της κοντόθωρης τακτικής της κυβέρνησης Μέρκελ οδηγήθηκαν σε κάτι που δε δίνει τελικά μία δίκαιη και βιώσιμη λύση», τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «δεν είναι η λύση που θα δώσει σταθερότητα και ανάσα σε βάθος χρόνου. Είναι ανάσα λίγων μηνών, είναι δύο φιάλες οξυγόνου».
Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης προέβλεψε ότι η συζήτηση για την ανάγκη κουρέματος του χρέους θα επανέλθει γρήγορα. « Ακόμη και η κ. Λαγκάρντ, που ήταν εκ των δύο βασικών πρωταγωνιστών της συμφωνίας, διατηρεί επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά της. Η πρόβλεψή μας είναι ότι σύντομα, μετά από μερικούς μήνες, η ανάγκη για την οποία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 2,5 χρόνια, για ένα νέο «κούρεμα» του χρέους με καθαρούς όρους, θα επανέλθει έντονα στο προσκήνιο. Με τα σημερινά δεδομένα πάντως, το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο και η αβεβαιότητα παραμένει όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της Ευρωζώνης», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.