ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσφεύγουν στο Μισθοδικείο

Φέρτε πίσω τους κομμένους μισθούς λένε οι δικαστές

Στην αντεπίθεση ετοιμάζονται να περάσουν οι δικαστές διεκδικώντας, όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν, μέσω της οδού του Μισθοδικείου τα χρήματα που έχουν χάσει από τις πρώτες περικοπές των μισθών τους ελέω Μνημονίων μέχρι σήμερα, μέσα στην τελευταία διετία.
Φέρτε πίσω τους κομμένους μισθούς λένε οι δικαστές

Ως γνήσιοι εφαρμοστές του νόμου φροντίζουν μάλιστα να διασφαλίζουν εκ των προτέρων στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα που τους παρέχουν οι νόμοι που υπηρετούν. Για το λόγο αυτό χτύπησαν ήδη το πρώτο καμπανάκι μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ,ώστε να διακοπεί η ενδεχόμενη παραγραφή των αξιώσεών τους έναντι του ελληνικού δημοσίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ανήρτησε στην ηλεκτρονική της σελίδα σχετικές οδηγίες, αλλά και φόρμα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης που πρέπει να έχουν καταθέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι ενδιαφερόμενοι δικαστές απλώνοντας με τον τρόπο αυτό δίχτυ προστασίας για τις διεκδικούμενες απαιτήσεις τους από την 1η Νοεμβρίου 2010 και εντέυθεν.

 Τι ζητούν οι δικαστές

Τα ποσά που θα διεκδικήσει ο καθένας δικαστικός λειτουργός είναι διαφορετικά καθώς εξαρτώνται από τον βαθμό που έχει στην ιεραρχία, αλλά η νομική βάση είναι κοινή για όλους.

«Διά της παρούσης ζητώ να αναγνωρισθεί η υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να μου καταβάλει βάσει της διάταξης του άρθρου 105 ΕισΝΑΚ, το ποσό των 150.000,00 ευρώ, άλλως δε και επικουρικά το ποσό των 100.000,00 ευρώ, που μου οφείλει λόγω του, κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 26, 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2 εδ. α΄ του Συντάγματος και των απορρεουσών από αυτές αρχών της διάκρισης των λειτουργιών, της ισοδυναμίας και ισοτιμίας αυτών, της ανεξαρτησίας της δικαστικής λειτουργίας και της αναλογίας των αποδοχών των δικαστών προς το λειτούργημά τους, καθορισμού του βασικού μισθού και του υπολογιζόμενου σε ποσοστό αυτού επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, που μου καταβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1.11.2010 μέχρι και 30.11.2012 σε ύψος κατώτερο από αυτό που επιτάσσει η, δυνάμει των ως άνω συνταγματικών διατάξεων και αρχών, αντιστοιχία της βουλευτικής αποζημίωσης με το βασικό μισθό του Δικαστικού Λειτουργού με βαθμό Αρεοπαγίτη ή αντίστοιχο, επικουρικά δε, με το βασικό μισθό του Δικαστικού Λειτουργού με βαθμό Προέδρου του Αρείου Πάγου ή αντίστοιχο και η διαμόρφωση των βασικών μισθών των λοιπών βαθμών της δικαστικής ιεραρχίας βάσει των εκάστοτε ισχυόντων συντελεστών», αναφέρεται σε μία από τις αιτήσεις που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι ανώτατοι δικαστές .

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.