ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό ΥΠΕΞ

"Ψευδής η προπαγάνδα" τουρκικών ΜΜΕ

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι συνελήφθησαν στην Κων/πολη δύο γυναίκες που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να εκπαιδευτούν στο Λαύριο σε τοποθέτηση βομβών.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δύο μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, ενώ προσπαθούσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με πλαστές ταυτότητες. Οι δύο γυναίκες φέρονται να έχουν δηλώσει, ότι επρόκειτο να επισκεφθούν στρατόπεδα στο Λαύριο προκειμένου να εκπαιδευτούν στην τοποθέτηση βομβών

Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα  «παντελώς ψευδή» και «ξεπερασμένη προπαγάνδα». Από την Αθήνα υπενθυμίζεται ότι ανάλογοι «ψευδείς ισχυρισμοί» έχουν πολλές φορές διαψευστεί από τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε δημοσίευμα της «Χουριέτ» που αναφερόταν σε ανάλογους ισχυρισμούς, ο κ. Δελαβέκουρας είχε μιλήσει (13/09) για «ψευδή ισχυρισμό που επανέρχεται συχνά στον τουρκικό Τύπο», είχε τονίσει ότι «δεν υπάρχει κανένα κέντρο εκπαίδευσης κανενός τρομοκράτη στην Ελλάδα» και είχε ζητήσει «να σταματήσει η συνεχής αναπαραγωγή τέτοιων ψευδών ειδήσεων που παραπληροφορούν και επιβαρύνουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.