ΕΛΛΑΔΑ

Για «διατάραξη οικιακής ειρήνης»

Τη Δευτέρα δικάζονται οι 11 του ΑΠΘ

Τη Δευτέρα θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 11 υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που συνελήφθησαν, τα ξημερώματα, κατά την αστυνομική επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτίριο διοίκησης του Ιδρύματος.
Τη Δευτέρα δικάζονται οι 11 του ΑΠΘ

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν αναβολή ενώ ταυτόχρονα το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους. Νωρίτερα, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν, σε ένδειξη συμπαράστασης, συνάδελφοί τους και φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα πορεία από το Πανεπιστήμιο προς τα Δικαστήρια.

Γύρω στις 4:30 το πρωί οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγή 11 εργολαβικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα, τη λήξη της κατάληψης στο Ίδρυμα, το οποίο είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Οι προσαχθέντες που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ήταν ηλικίας 31 έως 57 ετών.

Την περασμένη Τρίτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε παραγγελία στην Αστυνομία να κάνει επέμβαση στο ΑΠΘ και να συλλάβει τους καταληψίες με την αυτόφωρη διαδικασία. Το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη για περισσότερες από 70 μέρες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.