ΚΟΣΜΟΣ

Στην αστυνομία και ο ανηψιός του

Ένας Θιβετιανός μοναχός συνελήφθη για υποκίνηση αυτοπυρπολισμού

Δύο Θιβετιανοί συνελήφθησαν στην Κίνα με την κατηγορία ότι υποκίνησαν άλλους να αυτοπυρποληθούν.
Ένας Θιβετιανός μοναχός συνελήφθη για υποκίνηση αυτοπυρπολισμού

Την προηγούμενη εβδομάδα τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οποιοσδήποτε συλληφθεί με αυτή την κατηγορία θα κατηγορηθεί για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και άρα θα κινδυνεύει να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών.

Ο Λοράνγκ Κοντσόκ, ένας μοναχός περίπου 40 ετών από το μοναστήρι Κίρτι της περιοχής Άμπα στην επαρχία Σετσουάν, συνελήφθη με την κατηγορία ότι από το 2009 έχει υποκινήσει οκτώ ανθρώπους να αυτοπυρποληθούν, τρεις εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους, όπως αναφέρει μια ανακοίνωση της κινεζικής αστυνομίας.

«Έδρασε υπό τις διαταγές του Δαλάι Λάμα και των οπαδών του», σύμφωνα με την ομολογία του και την έρευνα της αστυνομίας, μετέδωσε το Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας ότι ο μοναχός χαρακτήρισε «ήρωες» τους αυτοπυρποληθέντες και δήλωσε ότι η πράξη αυτή δεν είναι αντίθετη με το βουδιστικό δόγμα.

Ο Λοράνγκ Κοντσόκ φέρεται να «στρατολόγησε» και τον ανιψιό του Λοράνγκ Τσέρινγκ, 31 ετών, για να τον βοηθήσει.

Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο, ο Λοράνγκ Κοντσόκ επικοινώνησε με την οργάνωση «Ανεξαρτησία Θιβέτ» μετά την αυτοπυρπόληση ενός μοναχού με το όνομα Ταπέι τον Φεβρουάριο του 2009 και συνεχώς ενημέρωνε την οργάνωση αυτή για νέες περιπτώσεις αυτοπυρπολήσεων.

Συνολικά 92 Θιβετιανοί έχουν αυτοπυρποληθεί από το 2009 για να διαμαρτυρηθούν κατά της διακυβέρνησης της Κίνας και τουλάχιστον 75 εξ αυτών έχουν υποκύψει στα τραύματά τους. Ο αριθμός των αυτοπυρπολήσεων έχει αυξηθεί ραγδαία φέτος. Μόνο τον Νοέμβριο καταγράφηκαν 28 περιπτώσεις.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.