ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση Σταϊκούρα στη Βουλή

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους, εάν το ταμείο είναι μείον...

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι ακόμη κι αν υπάρχουν χρήματα στο σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, αλλά δεν φθάνουν για όλες τις πληρωμές, δεν θα πληρώνεται κανείς...
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους, εάν το ταμείο είναι μείον...

Κλειστή κρατά τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης από την Κεντρική Διοίκηση προς τους Δήμους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Με έγγραφό του προς το κοινοβούλιο, διευκρινίζει ότι  δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καλυφθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων σε Δήμους, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, εάν τα χρηματικά διαθέσιμα των Δήμων δεν επαρκούν.

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, στις 28 Νοεμβρίου, δίνει απάντηση σε αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη για τον χειρισμό των θεμάτων μισθοδοσίας του προσωπικού των ΟΤΑ.

Όπως επισημαίνει στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αποστολή της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών είναι η πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών ή πρόσθετων αμοιβών, αποζημιώσεων και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία καταβαλλόμενων απολαβών του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και των φυσικών προσώπων που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου στους ανωτέρω φορείς, καθώς και των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ.

«Σε περίπτωση που ο τραπεζικός λογαριασμός εμφανίζει ανεπαρκές υπόλοιπο, οι καταβολές δεν πραγματοποιούνται και για κάθε επόμενη πληρωμή θα πρέπει να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο που να καλύπτει συνολικά την πληρωμή των πληρωτέων ποσών των αποδοχών, λοιπών αμοιβών και αποζημιώσεων, καθώς και των κρατήσεων υπέρ του Δημοσίου, ασφαλιστικών οργανισμών, τρίτων κλπ», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός και ξεκαθαρίζει: «στην περίπτωση επομένως ανεπαρκούς υπολοίπου, καμία καταβολή δεν θα πραγματοποιηθεί μεμονωμένα (δεν θα καταβληθεί δηλαδή ούτε μισθοδοσία, ούτε πρόσθετα, ούτε απόδοση κρατήσεων κλπ)».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.