ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις

Από 7 έως και 45 Κυριακές ανοικτά τα καταστήματα

Σε προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων έως και 45 Κυριακές τον χρόνο, προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Υποχρεωτικά, τα καταστήματα, θα μένουν ανοικτά 7 Κυριακές.
Από 7 έως και 45 Κυριακές ανοικτά τα καταστήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η εξαγγελία των προωθούμενων αλλαγών, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προσανατολίζεται στο προαιρετικό άνοιγμα των μικρών και μεσαίων εμπορικών καταστημάτων έως και 45 Κυριακές. Θα εξαιρούνται δε,τα μεγάλα καταστήματα πάνω από 250 τ.μ, τα καταστήματα που λειτουργούν σε πολυχώρους, οι αλυσίδες franchising και τα σούπερ μάρκετ. Αυτά, μαζί με τα υπόλοιπα, θα ανοίγουν υποχρεωτικά 7 και όχι 6 όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, Κυριακές.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που αντιδρούν στο άνοιγμα όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο.

Η τελική μορφή του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης θα παρουσιαστεί σήμερα.

Η 7η Κυριακή, θα είναι η Κυριακή των Βαΐων.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης, τέσσερις εκπτωτικές περιόδους, το χρόνο.

Υποχρεωτικά, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, μία πριν από την Κυριακή του Πάσχα και άλλες τέσσερις στη διάρκεια των ισάριθμων εκπτωτικών σεζόν.

Εκτός από τις χειμερινές και τις θερινές εκπτώσεις, καθιερώνονται άλλες δύο περίοδοι, μία το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και μία το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.