ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερασπίστηκε την πολιτική του

ΓΑΠ: «Θα αποκτήσουμε μία ισχυρότερη Ελλάδα»

Την «πολιτική ευθύνης» που ακολούθησε ως πρωθυπουργός υπερασπίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο JFKJr Forum, εκτιμώντας πως η χώρα θα ισχυροποιηθεί...
ΓΑΠ: «Θα αποκτήσουμε μία ισχυρότερη Ελλάδα»

«Θα αποκτήσουμε μία ισχυρότερη Ελλάδα».  Με αυτό το μότο εμφανίστηκε στο JFKJr Forum, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συζητήσει με τον ελληνικής καταγωγής Mike Doukakis. Υπερασπίστηκε την πολιτική του, ενώ επέμεινε στην προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού προβλήματος ως ευρωπαϊκού, ενώ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο.

Αίσθηση προκάλεσε μία αποστροφή του λόγου του κ.Παπανδρέου, όταν δήλωσε πως κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, στο τελωνείο δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την ταυτότητα του Harvard που έχει μαζί του, παρά για το διπλωματικό του διαβατήριο, όπου αναφέρεται η ιδιότητά του ως πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Μιλώντας για την περίοδο της πρωθυπουργίας του, υποστήριξε ότι θέλησε να συνδυάσει δύο θέματα, την οικονομική κρίση και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. «Όταν είσαι στην Πολιτική, σε θέση ευθύνης, είσαι εκεί για να κάνεις κάτι. Για να αλλάξεις κάτι», είπε, αναφερόμενος στις αλλαγές που επιχείρησε η κυβέρνησή του σε μία σειρά από πράγματα και σημειώνοντας πως «όσο και αν μου κόστισε, η συνείδησή μου λέει ότι έκανα αυτό που έπρεπε»... Σημείωσε μάλιστα πως τα προγράμματα διάσωσης δεν αποσκοπούν στο να συνεχίσουν οι χώρες την πρακτική του παρελθόντος, αλλά «πρόκειται για μία πραγματική επένδυση για το μέλλον».

«Αν ζεις στην Ελλάδα σήμερα, μπορείς να νιώσεις τον πόνο, αλλά είμαι αισιόδοξος», δήλωσε, εκτιμώντας πως «θα αποκτήσουμε μία ισχυρότερη Ελλάδα». Υποστήριξε άλλωστε πως η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα δεν είναι μεμονωμένη. Αντίθετα, εκτίμησε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η κρίση στην Ευρώπη. «Μερικές φορές βλέπουμε την Ελλάδα σαν την φωτιά μέσα στην κουζίνα, αλλά αν δεις την Ευρώπη, θα καταλάβεις ότι αυτή η φωτιά είναι μέσα σε όλο το σπίτι... Όσα μέτρα και αν πήραμε εμείς για το έλλειμμα, παρέμενε πρωταρχικά πρόβλημα της Ευρώπης», είπε, προσθέτοντας ότι ακόμα και η Πορτογαλία που συμμορφώθηκε με ότι και αν ζήτησε η ΕΕ, τέσσερα χρόνια μετά, εξακολουθεί να παλεύει με την κρίση. Υποστήριξε άλλωστε ότι «η λιτότητα δεν είναι η λύση», κάτι στο οποίο υπερθεμάτισε ο Mike Doukakis, σημειώνοντας ότι «η λιτότητα ποτέ δεν έβγαλε μία χώρα από την ύφεση».

Ειδικά για την Ευρώπη, ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε θέμα εκλογής προέδρου, ως κάτι που «αρχίζουμε να συζητάμε», ενώ αναφερόμενος στην πολιτική που αυτή ακολουθεί, την χαρακτήρισε ως ʽπείραμαʼ για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση.

Αναφερόμενος τέλος στην γεωγραφική θέση της Ελλάδας, ο κ.Παπανδρέου παρατήρησε ότι «είναι το κοντινότερο έθνος στην Αραβική Άνοιξη, σημειώνοντας πως «θα γίνουμε πρότυπο για τη νέα γενιά στον Αραβικό κόσμο». Κατέληξε δε, σημειώνοντας πως το μέγα στοίχημα για την χώρα παραμένει η ανάπτυξη, επισημαίνοντας πάντως πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις από την Κίνα και την Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται ότι το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση ήταν πολυπληθές, με κάποιες θέσεις μάλιστα να έχουν προκύψει από λοταρία για φοιτητές.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.