ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα «χρωστούμενα» θα είναι διαθέσιμα από σήμερα

Εξοφλούν τους Δήμους

Με επιστολή του ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενημερώνει τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κώστα Ασκούνη ότι το Κράτος αρχίζει να εξοφλεί τις οφειλές του προς τους Δήμους.

Εξοφλούν τους Δήμους

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή το ποσό των 109 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελεί εξόφληση της δόσης των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους Δήμους για το τρέχον έτος, έχει μεταβιβαστεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης, η διαδικασία για την απόδοση του ποσού των 199 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά σε επενδυτικές δαπάνες των Δήμων, έχει ολοκληρωθεί και τα χρηματικά ποσά, στην πλειονότητά τους, θα είναι διαθέσιμα στους σχετικούς λογαριασμούς των Δήμων από σήμερα.

Το ποσό της μηνιαίας προκαταβολής προς τους Δήμους, οικονομικού έτους 2013, υπολογίζεται πλέον στο σύνολο των πόρων που έχουν εγγραφεί στον Τακτικό Προϋπολογισμό ύψους 2.881,8 εκατ. ευρώ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (2.355,1 εκατ. ευρώ), Ειδική Επιχορήγηση σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού (312,9 εκατ. ευρώ) και Απόδοση στους Δήμους από τη Ρύθμιση Οφειλόμενων Παρελθόντων Ετών (213,9 εκατ. ευρώ) και καθορίζεται στα 240,153 εκατ. ευρώ για κάθε μήνα (από 188 εκατ. ευρώ το μήνα το δεύτερο εξάμηνο του έτους). Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις με α) τον συμψηφισμό των οφειλών των Δήμων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Ελληνικό Δημόσιο και β) την παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2013 των Δήμων έχουν ήδη συνυπογραφεί και παρελήφθησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.