ΕΛΛΑΔΑ

Στις 19 Δεκεμβρίου

ΚΕΔΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη

Δήμοι και περιφέρειες  ζητούν στήριξη για τις κοινωνικές δομές της αυτοδιοίκησης που απειλούνται.

ΚΕΔΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής, με αίτημα την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών των δήμων και την υλοποίηση του προγράμματος Αυτεπιστασίας.

Στη συνέχεια, το προεδρείο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στους υπουργούς Εργασίας, Γ. Βρούτση και Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητά τη συνέχιση της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, για τα έτη 2013 και 2014 και την απεμπλοκή της χρηματοδότησης των δομών, μετά την απόφαση του Ζ΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κήρυξε άκυρη τη διαδικασία χρηματοδότησης της λειτουργίας τους από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής».

Επίσης, ζητά τη διασφάλιση χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς το διάδοχο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας «Κατ' Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» καλύπτει μόλις το 10% των ηλικιωμένων, που ευεργετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Τέλος, ζητά τη διάθεση πόρων για το πρόγραμμα Αυτεπιστασίας στους δήμους που αφορά την απασχόληση ανέργων.

Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα, αύριο και μεθαύριο στις έδρες των περιφερειών της χώρας, με πρωτοβουλία των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.