Neo

ΚΚΕ: Με τακτικές του παρελθόντος, στο δρόμο προς το Συνέδριο

Την περίφημη τακτική της «ανακαταγραφής», που είχε επιστρατεύσει το ΚΚΕ το 1953, θα εφαρμόσει ο Περισσός, ενόψει του Συνεδρίου του επόμενου χρόνου.
ΚΚΕ: Με τακτικές του παρελθόντος, στο δρόμο προς το Συνέδριο

Σύμφωνα με την τακτική αυτή, τα μέλη θα «ανακαταγραφούν», οι οργανώσεις θα ξεκινήσουν από το μηδέν, ενώ θα ιδρυθούν και άλλες οργανώσεις, όπου κριθεί απαραίτητο, είτε με κριτήριο επαγγελματικά χαρακτηριστικά είτε οικονομικά.
Ο Neo πληροφορείται ότι στον Περισσό, μέσω της ανακαταγραφής, προσδοκούν να προκύψει από όλες τις οργανώσεις του Περισσού ένα συνεδριακό σώμα «προβλέψιμο» αν όχι «ελέγξιμο», αφού το συνέδριο του Απριλίου (11-14 Απριλίου) θα αποτελέσει αλλαγή σελίδας για το ΚΚΕ. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι σε κάθε κρίσιμη καμπή του κόμματος, όταν δηλαδή επίκειται αλλαγή φρουράς, η παλιά ηγετική ομάδα σύσσωμη «αποσύρεται», εσωκομματικοί αντίπαλοι της Αλέκας Παπαρήγα φέρεται να βλέπουν πίσω από την… «ανακαταγραφή» στελεχών την προσπάθεια της απερχόμενης γενικής γραμματέως, αλλά και ολόκληρης της ηγετικής ομάδας, να «στεγανοποιήσει» τις διαδικασίες. Πάντως, οι ίδιες πηγές βεβαιώνουν τον Neo ότι στο παρασκήνιο, η βάση του Περισσού συνεχίζει να «βράζει» και η ηγετική ομάδα, ειδικά από τον συνδικαλιστικό και εργατικό χώρο, ακούει τα… μύρια όσα. Κατά συνέπεια μπορεί κανείς να εικάσει ότι η «ανακαταγραφή» θα ξεκινήσει από το ΠΑΜΕ…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Laurapapdim 22:17 10/12/2012

    Από όπου κι αν αρχίσει η  ανακαταγραφή  καλά θα κάνει .Το συνέδριο είναι δικό μας και τα θέματα δικά μας.Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε.Όσοι διαφωνούν οι πόρτες είναι ανοιχτές.Με το ζόρι δεν κρατάμε κανέναν δεν θα το κάνουμε μπάχαλο για να αρέσουμε.Δύσκολο πολύ να μπορείς να είσαι κομουνιστής,αν δεν μπορείς γίνε ροζ λάιτ εκεί έχεις πολλές ευκαιρίες .Αυτό είναι το κόμμα που πιστεύουμε και παλεύουμε.Όποιος προσπαθήσει να του αλλάξει πορεία και κατεύθυνση έφυγε ζούμπιτος πριν το καταλάβει. ΤΑΜΑΜ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.