ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΑ 20 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ

Εχθές βράδυ, στο δελτίο ειδήσεων, έβλεπα τον πατέρα ενός από τα νεκρά παιδιά στο Κονέκτικατ να λέει με λυγμούς, μεταξύ άλλων, πως θεωρεί ευλογημένο τον εαυτό του που υπήρξε πατέρας της εξάχρονης νομίζω Έβελυν. Σας ομολογώ ότι δάκρυσα και 'γω. Όπως πιστεύω και οι περισσότεροι. Όλοι, όσοι είμαστε γονείς, κατανοήσαμε τη συγκλονιστική αλήθεια των λέξεων. Και νοερά προσευχηθήκαμε να μη βρεθούμε ποτέ στη θέση του. Και όλα τα παιδιά θα συγκλονίστηκαν με το χαμό των μακρινών συμμαθητών τους. Και θα φοβήθηκαν. Και θα μάτωσε το μυαλό τους από τα "γιατί". Όλους μας φρίκαρε το αδιανόητο αυτό μακελειό.

Αναρωτιέμαι πόσο ηλίθιοι και πόσο εγκληματίες είναι οι Αμερικάνοι που δίνουν  τη δυνατότητα, σε όποιον θελήσει, να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Ναι, τα 20 παιδάκια και τους επτά ενήλικες τους σκότωσε ένας «ψυχάκιας», ο εικοσάχρονος Άνταμ. Αυτός που όμως τράβηξε τη σκανδάλη, ο Κάιν, είναι ο Ομπάμα, ως Πρόεδρος του συστήματος εξουσίας και του κράτους που διευθύνει. Αυτοί είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι. Αυτοί αρνούνται να αλλάξουν τη νομοθεσία που επιτρέπει την οπλοκατοχή. Αυτοί επιμένουν να έχουν, από το 1791, στο Σύνταγμά τους την περίφημη 2η τροπολογία, που θεωρεί απαραβίαστο το δικαίωμα των ανθρώπων να κατέχουν και να φέρουν όπλα.

Αυτοί ανταλλάσσουν τις ζωές των ανθρώπων με την οικονομική και πολιτική υποστήριξη που τους παρέχουν οι οπλικές βιομηχανίες και τα χρηματοδοτούμενα, από αυτές, υποσυστήματά τους, όπως οι ενώσεις για την οπλοκατοχή. Αυτοί είναι οι δολοφόνοι 160.000 ανθρώπων τα τελευταία 12 χρόνια στις ΗΠΑ. Ναι, τόσοι σκοτώθηκαν -και άλλοι τόσοι ίσως και περισσότεροι τραυματίστηκαν- στις ΗΠΑ, από το 2000 και μέχρι σήμερα, από τη χρήση όπλων. Αυτοί πρέπει να κατηγορηθούν, που, στο εσωτερικό των ΗΠΑ, σκοτώνονται περισσότεροι από ό,τι στο εξωτερικό, στους πολέμους που διεξάγουν ανά τον κόσμο. Αυτοί πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο για το μακελειό των νηπίων στο Κονέκτικατ.

Αυτοί είναι οι αμαρτωλοί. Αυτών η ψυχή τους είναι μαύρη. Αυτούς πρέπει να πνίξουν οι Ερινύες. Αυτοί πρέπει να καούν στην κόλαση. Αυτοί έδωσαν το όπλο στον Άνταμ, και πριν από αυτόν, το καλοκαίρι, στον «Τζόκερ», και πριν σε άλλους για να διαπράξουν τις αποτρόπαιες μαζικές δολοφονίες αθώων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι 11 από τις 20 μαζικές δολοφονίες παγκόσμια έγιναν στις ΗΠΑ και μάλιστα οι επτά τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχει δίκαιο ο Μάικλ Μουρ όταν λέει ότι η Αμερική ξεκίνησε με μια γενοκτονία, των Ινδιάνων, οικοδομήθηκε στη δολοφονία των μαύρων, με το δουλεμπόριο, και συνεχίζει να δολοφονεί άλλους, αλλά και τα παιδιά της. Και θα συνεχίζει. Η σφαγή στο Κονέκτικατ θα επαναληφθεί. Ο πρόεδρος Ομπάμα ή όποιος άλλος είναι θα δακρύσει υποκριτικά, θα δηλώσει, υποκριτικά, ότι πρέπει να αναληφθεί «ουσιώδης δράση» για την οπλοκατοχή.

Και το έγκλημα θα συνεχίζεται. Και δεν είναι μόνον οι οπλικές εταιρείες και το στρατιωτικο-βιομηχανικό κατεστημένο οι υπεύθυνοι για το κακό, είναι και ολόκληρη η κοινωνία του θεάματος που ετοιμάζουν «ψυχάκηδες», εγκληματίες και συμμορίες δολοφόνων. Δείτε τις ταινίες που παράγει το Χόλιγουντ, τα βιντεοπαιχνίδια που έχουν κατακλύσει την αγορά, το τηλεοπτικό προϊόν που μπαίνει κάθε μέρα στα σπίτια, σχεδόν όλα στηρίζονται στο έγκλημα. Και πάντως όπου υπάρχει όπλο, φόνος, μίσος, έχθρα, τερατόμορφη κατάσταση είναι τα πιο δημοφιλή. Αυτά εκθειάζονται, αυτά διαφημίζονται, αυτά προωθούνται.

Φροντίζουν να εθίσουν τους ανθρώπους από νωρίς, εξ απαλών ονύχων, στο έγκλημα. Κάνουν τα πάντα για να μαυρίσουν την ψυχή των παιδιών. Μέχρι να τελειώσουν το δημοτικό σχολείο έχουν δει και ακούσει τα πάντα. Όσα προηγούμενες γενιές δεν τους έφτανε μια ζωή για να τα μάθουν, τώρα 12χρονα τα έχουν ως μνήμη και μπορούν να τα διηγούνται και ως εμπειρία. Πώς να μην αυξάνεται ο αριθμός αυτών που θέλουν να μιμηθούν τα «πρότυπά» τους; Πώς να μην πληθαίνουν οι Άνταμς; Πως να μην γίνονται κάθε μέρα φόνοι, μαζικές δολοφονίες, πόλεμοι; Αφού γι' αυτό τους προετοιμάζουν. Για στρατιώτες και «μαχητές». Αυτή είναι η προτεραιότητά τους. Και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό. Στον κόσμο της ανασφάλειας και των διαιρέσεων που χτίζουν είναι λογικό επόμενο η απάντηση να είναι η ισχύς των κανονιοφόρων, το αυτόματο όπλο και οτιδήποτε εξολοθρεύει τον εχθρό.

Και πολύ φοβάμαι ότι αυτός ο αμερικάνικος τρόπος ζωής δεν έχει απλώς μολύνει και άλλους. Έχει αρχίσει να μολύνει, με αφορμή και την παράνομη μετανάστευση, και τη δική μας κοινωνία. Και μην απορήσουμε αν κάποια στιγμή υπάρξει κάποιο Κονέκτικατ ή κάποιος Άνταμ ή «Τζόκερ» και σε μας. Γι' αυτό λοιπόν μη λένε κάποιοι, όπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής: και τι φταίει η οπλοκατοχή; Μην υποστηρίζουν ότι δεν σκοτώνει το όπλο, αλλά αυτός που τραβάει τη σκανδάλη. Και το όπλο, και αυτός που τραβάει τη σκανδάλη, και αυτός που το οπλίζει, με την κουλτούρα που παρέχεται, και αυτός που το παράγει, η εταιρεία, και το προμηθεύει φταίει. Όλοι φταίνε.

Αν ένας «ψυχάκιας» δεν μπορεί, όπως ένας Αμερικανός, να έχει με τόση ευκολία όπλο, άντε να τραβήξει ένα μαχαίρι. Με το μαχαίρι δε σκοτώνεις 20 παιδιά, σκοτώνεις ένα κι αυτό το σκέφτεσαι πριν το κάνεις. Αν ο καθένας έχει νομίμως κι από ένα όπλο, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για το τι θα συμβεί. Μην υποκύψουμε λοιπόν στον πειρασμό. Να κλείσουμε τ' αυτιά μας στις σειρήνες της οπλοκατοχής, που τελευταία αρχίζουν και άδουν οι «μπράβοι» του Μιχαλολιάκου και τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση και την ανασφάλεια των πολιτών από τα φαινόμενα της βίας και της παράνομης μετανάστευσης.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle. Κ 17:42 18/12/2012

    Τώρα τό κοκτέηλ πού εκαμες ,αν καί στή συνέχεια καλό, τον τίτλο τόν παρακτύπησες ετσι πού πίκρησε ολο τό άρθρο ,γιά 2 λόγους α) επειδή τό όνομα τού Ομπάμα τό αναφέρεις ποιό κάτω μέ τήν επισήμανση ότι ό Ομπάμα ευθύνεται(ως Πρόεδρος του συστήματος εξουσίας και του κράτους.) καί β.)επειδή ορισμένοι έστω καί ολίγοι επηρεάσμένοι από τόν τίτλο δέν εδόσαν καί τήν απαιτούμενη σημασία στό υπόλοιπο αρθρο.

    Άσχετα μέ τό ποιός ειναι υπεύθυνος ή όχι στήν κάθε περίπτωση ένα είναι σίγουρο 

    ότι δέν αρκεί νά αλλάξουν μόνο οί Νόμοι πρέπει νά αλλάξει η κοινωνία, ό τρόπος ζωής, ό τρόπος σκέψεως, νοοτροπίας, καί είναι πολύ Δύσκολο. Χθές άν δέν κάνω λάθος θάψανε δύο καί θά χαιρόμουν ιδιαίτερα άν διάβαζα πουθενά ότι τουλάχιστον λίγοι από τούς κατοίκους τού ΝιουΤάουν αντί γιά στεφάνι εδίναν τά όπλα τους γιά καταστροφή έστω καί τό ενα από τά δύο,η καί περισσότερα πού εχουν  οι περισσότεροι, έτσι συμβολικά δηλαδή. αλλά……………? τί περιμένεις ;

    Τούς  Λαθρομετανάστες καί την  Σκοτεινή Οργάνωση, επρεπε να αφιερώσης άλλο

    άρθρο, κομμένο στά μέτρα τους καί νά μήν τούς αναμοιξεις σ αυτό καί αυτό γιά 2 Λόγους) α: έπειδή Τούτοι άν δέν ύπήρχαν οί Λαθρομετανάστες, θά ήταν κάτι άλλο, Υπάρχουν Εβραίοι, Κομμουνιστές, Τούρκοι, Συριζινοί, Πούστηδες, άμα λείψουν οί Λαθρομετανάστες ( οπως πήγανε καί πολλοί Ελληνες τόν περασμένο αιώνα ….αυτούς πού λέμε , απανταχού τον κόσμο Ελληνες…… Είτε καταδιοκώμενοι καί πού αν επέφταν σέ χέρια Ελληνικά τό κεφάλι τους ηταν κομμένο επί τόπου είτε γιατί επεινούσαν καί εκείνοι καί οί οικογένειες τους) δέν φαντάζομαι νά νομίζεις ότι θά εκλείψει τό κομμα τουτο ? καί β: Επειδή τό σημερινό άρρθρο αφορά στόν ιδιο βαθμό καί αυτούς πού καλόν κάνουν νά προστατευσουν τά παιδιά τους καί νά κλειδώνουν καλά ,σιδερένιες γροθειές, χασαπομάχαιρα, ρόπαλα ,κινυγετικά,καράσνικοφ και ο΄τι αλλο όπλο εχουν στήν κατοχή τους. 

    Ερχοντε καί Χριστούγεννα καί τά παιδιά ζητούν καί περιμένουν εναγωνίως καί

    θά πάρουν, τά δωρα τους από γονείς αλλά κι από γιαγιάδες παπούδες Θείους καί Θείες.Νά προσέξουν λοιπόν οί γονείς αλλά ποιό πολύ οί παπούδες καί οί γιαγιάδες καί οί Θείες μήν γίνουν ύπεύθυνοι γιά τό επόμενο μακελιό νά προσέχουν τά δώρα πού θά άγοράσουν στά εγκόνια τους νά μήν υπάρχουν ανάμεσα Βιντεοπαιχνίδια καί αν ναί νά μήν είναι styl ,Manh….., Cownter……ή κατι παρόμοιο. Γιατί κάτι τέτοια δημιουργούν ένα σωρό ψυχάκηδες πού κυκλοφορούν ανάμεσα μας σάν αόρατη ΒΟΜΒΑ.

  2. Chli Katerina 14:38 17/12/2012

    Μην κρίνουμε τόσο αυστηρά τον Ομπάμα γιατί είναι και αυτός γονιός . Φυσικά και δεν θα ήθελε να γίνει αυτό που έγινε . Η νομοθεσία για την οπλοκατοχή πρέπει να αλλάξει για να μην γίνουνται όλα αυτά .

  3. KaterinaK 13:05 17/12/2012

    Και τα προηγούμενα, τα προ και τα προ, προ, προηγούμενα τα δολοφόνησε ο Μπους,  ο Κλίντον κι ο Μπους κι ο Ρέηγκαν και όλοι οι Πρόεδροι που ετοιμαζουν Πολεμικές μηχανές για οικονομική εκμετάλευση κρατών επίσης τα δολοφόνησαν,
    και όλοι οι αρχηγοί  που χρηματοδοτούνται απο εμπορους όπλων, ναρκωτικών και κάθε λογής οργανωμένου εγκλήματος τα δολοφόνησαν,
    όλοι οι αρχηγοί πρόεδροι πρωθυπουργοί που χρηματοδοτούνται απο επιχειρήσεις κολοσούς που μολύνουν το περιβάλλον και τριγύρω γύρω οι κάτοικοι Πολίτες πεθαίνουν από διαφόρων ειδων καρκίνους τα δολοφόησαν
     και όλοι οι πρόεδροι που ευνοούν με το σύστημά τους μιαν ελιτ η οποία με τη σειρά της τους διευκολύνει τα μάλλα
     και τα παιδιά των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων στερούνται καλης εκπαίδευσης  υγιούς οικογενειακής και κοινωικής ζωής με αποτέλεσμα  την ένταση ψυχικών διαταραχών και την παραβατική συμπεριφορά τα δολοφόνησαν
    Και όλοι αυτοί οι πρόεδροι πρωθυπουργοί φύλαρχοι Γενικοί Γραμματείς δακρύζουν μπροστα στη μεγάλη συμφορά, επικοινωνούν το δάκρυ τους και σφιγγουν το χέρι των πονεμένων πολιτών, Κάτω απ  τον φόβο  Του Θεού, της Φτώχειας και πάνω απ την Αγάπη της Πατρίδας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.