ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απλήρωτοι από τον Αύγουστο

Το δράμα των εργαζομένων στα καταστήματα «Fokas»

Το δικαστικό τους αγώνα για τη διεκδίκηση των  δικαιωμάτων τους συνεχίζουν εργαζόμενοι στην εταιρεία FOKAS.
Το δράμα των εργαζομένων στα καταστήματα «Fokas»

Η εταιρεία έχει  ξεκινήσει διαδικασίες για υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Πριν από λίγες  μέρες  συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) η αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων της εταιρίας με την επωνυμία «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ, GRUPPO T.» και των εγγυητών αυτής-μετόχων της.

Η εν λόγω εταιρεία υποστήριξε την αίτησή της για υπαγωγή στη διαδικασία της εξυγίανσης, ενώ παρενέβησαν στη δίκη το Δημόσιο και 283 εργαζόμενοι, άλλοι από αυτούς υπέρ της αίτησης και άλλοι ζητώντας να εξαιρεθούν από τα προληπτικά μέτρα προστασίας. Τελικώς, το δικαστήριο έκανε δεκτή μερικώς την προσωρινή διαταγή που είχε υποβάλλει η εταιρεία.

Δηλαδή απαγόρευσε μέτρα ατομικής αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της αιτούσας εταιρείας (όχι των εγγυητών), απαγόρευσε οποιαδήποτε μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας με εξαίρεση την αγορά και πώληση εμπορευμάτων προς επίτευξη του καταστατικού σκοπού και εξαίρεσε από τη διαδικασία των προληπτικών μέτρων τους εργαζομένους της εταιρείας.

Συνεπώς, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έκαναν κύρια παρέμβαση, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους Νίκου Σιαμάκη και Δημήτρη Περπατάρη, εξαιρέθηκαν από τα προληπτικά μέτρα και συνεχίζουν τις διαδικασίες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων-απαιτήσεών τους από την αιτούσα εταιρεία.

Στα καταστήματα της εταιρείας επικρατεί αναβρασμός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο και όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν δεν ξέρουν πότε και εάν θα ξαναπληρωθούν.

Μάλιστα, οι μισοί από τους 40 εργαζομένους στο κατάστημα στην οδό Ερμού έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.