ΕΛΛΑΔΑ

Ρυθμίζονται και θέματα αξιολόγησης στελεχών της εκπαίδευσης

Αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών

Με τροπολογία αναμένεται να πάνε (ίσως και σήμερα) στη Βουλή όλες οι αλλαγές που έχουν να κάνουν με τις μετεγγραφές των φοιτητών.
Αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών

Στο νομοσχέδιο «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνονται διατάξεις για συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών του τρέχοντος έτους που θα έχουν την δυνατότητα να μετεγγραφούν το επόμενο εξάμηνο με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, ώστε να περιοριστούν τα έξοδα της οικογένειας του εκάστοτε φοιτητή.

Ως κριτήριο επιλογής των υποψηφίων θα ληφθεί υπόψιν το ύψος του εισοδήματος της οικογένειας τους, αν έχουν αδέλφια που είναι και αυτά φοιτητές σε κάποιο τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης και μπορούν να μετεγγραφούν στην ίδια πόλη και σε αντίστοιχου επιστημονικού αντικειμένου τμήμα με αυτό που πέρασαν στις πρώτες εξετάσεις. Επίσης, καθιερώνεται από φέτος η έκτακτη εξεταστική, καθότι οι φοιτητές του τελευταίου έτους θα μπορούν να δώσουν κάποια μαθήματα που δεν έχουν περάσει, ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους συντομότερα.

Στο προς κατάθεση νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις για την υπό κατάργηση βαθμίδα του λέκτορα στα ΑΕΙ: «Οι λέκτορες με θητεία που υπηρετούν ή έχουν εκλεγεί χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού τους κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, ή εκλεγούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου σε θέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί προκήρυξη, έως τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, μπορούν να ζητήσουν την εξέλιξή τους στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή μέχρι δύο φορές έως τη λήξη επταετίας από τη δημοσίευση της πράξης διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αν κατά την πρώτη κρίση εκλεγεί άλλος υποψήφιος, λήγει αυτοδικαίως η θητεία τους και αποχωρούν από το ίδρυμα». Επίσης, με το εν λόγω νομοσχέδιο ρυθμίζονται και θέματα δια βίου μάθησης, αλλά και αυτά της αξιολόγησης στελεχών της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.