ΕΛΛΑΔΑ

Κατά της απόλυσης συναδέλφων τους

Απεργούν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ την Παρασκευή

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε για την Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).
Απεργούν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ την Παρασκευή

Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος ζητούν να μην εφαρμοστεί δικαστική απόφαση, με την οποία απολύονται 500 συνάδελφοί τους. Πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι διορίσθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πριν από δύο χρόνια και μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ με νομοθετική ρύθμιση που κρίθηκε αντισυνταγματική από τα δικαστήρια.

Μάλιστα σήμερα οι υπάλληλοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου και σε πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ ΙΚΑ υποστηρίζει, «ότι σε περίπτωση απόλυσης τόσων εργαζομένων από το ΙΚΑ, θα επέλθει ολοκληρωτική διάλυση και αδυναμία λειτουργίας των πιο καίριων υπηρεσιών του, δηλαδή των τμημάτων συντάξεων, εσόδων, μητρώου, παροχών, κ.λπ., πολλά από τα οποία στελεχώνονται πλέον μόνο από αυτούς τους υπαλλήλους».

Την ημέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Στουρνάρη 30 Αθήνα).

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.