ΕΛΛΑΔΑ

Στοιβαγμένοι σε 20 τετραγωνικά 13 μαθητές νηπιαγωγείου

Αποθήκη παιδιών στη Σάμο

Επί 43 ημέρες 13 παιδιά στοιβάζονται σε ένα χώρο μικρότερο από 20 τετραγωνικά μέτρα στο 1ο Νηπιαγωγείο πόλεως Σάμου.
Αποθήκη παιδιών στη Σάμο

Τα 13 παιδιά που μεταφέρθηκαν από το 3ο Νηπιαγωγείο για μικρό χρονικό διάστημα (ένα μήνα) όπως τους είχε διαβεβαιώσει η δημοτική αρχή και πλέον  έχουν περάσει ακριβώς 43 μέρες από την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι γονείς, στις 19 Οκτωβρίου,  στον δήμαρχο Σάμου για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο κτίριο του 3ο νηπιαγωγείου το οποίο έκλεισε για να γίνει απεντόμωση από ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού λόγω ύπαρξης ψύλλων.

Μέχρι σήμερα τα 13 παιδιά παραμένουν σε ένα μικρό χώρο στον οποίο δεν μπορούν να αναπτύξουν καμία δραστηριότητα. Όταν βρέχει πρέπει να διασχίσουν μια μεγάλη απόσταση για να πάνε στις τουαλέτες ενώ τα παιδιά του ολοήμερου νηπιαγωγείου περνούν μέσα από την «τάξη τους» για να πάνε στην κουζίνα.

Έχει βρεθεί χώρος στο πλαϊνό κτίριο, δίπλα από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Ωστόσο χρειάζονται 600 ευρώ για τις εργασίες βελτίωσης του δαπέδου που λόγω της γραφειοκρατίας καθυστερούν.

Οι γονείς ζητούν άμεσα την μεταφορά των μαθητών σε ένα χώρο ασφαλή και άνετο που να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του νηπιαγωγείου.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.