ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον Μπερλουσκόνι από Ευρωπαίους Χριστιανοδημοκράτες

Ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ζοζέφ Ντολ, κατήγγειλε ως σοβαρό σφάλμα την απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να «ρίξει» την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.
Επίθεση στον Μπερλουσκόνι από Ευρωπαίους Χριστιανοδημοκράτες

«Είναι ένα σοβαρό σφάλμα το ότι έκανε να πέσει η κυβέρνηση Μόντι», δήλωσε ο Ζ. Ντολ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μάριο Μάουρο, τον επικεφαλής των Ιταλών ευρωβουλευτών του Κόμματος Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι, το οποίο είναι μέλος του ΕΛΚ. «Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της μια πολιτική-θέαμα. Έχει ανάγκη από μια αυστηρή διαχείριση», επέμεινε ο Ντολ. Ο ίδιος κάλεσε τους Ιταλούς ψηφοφόρους να συσπειρωθούν στο κέντρο και να ψηφίσουν εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις αρχές του 2013. «Το Λαϊκό Κόμμα μάχεται όλους τους λαϊκισμούς», είπε.

Ο Μάριο Μάουρο από την πλευρά του πήρε αποστάσεις από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Αν οι εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα για την Ευρώπη, τότε είμαστε με την πλευρά της Ευρώπης», δήλωσε. και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει άλλη πολιτική επιλογή». «Ήταν μια τρέλα να κάνει να πέσει η κυβέρνηση του Μόντι και τώρα κάθε κόμμα οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του», υποστήριξε, υπογραμμίζοντας ότι ο Μόντι θα είναι ακόμη πιο απαραίτητος αύριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.