LIFESTYLE

Σε δημοπρασία στο Λονδίνο

Στα 231.800 ευρώ ερωτικές επιστολές του Μικ Τζάγκερ

Οι επιστολές γράφτηκαν το καλοκαίρι του 1969 από τον τραγουδιστή των Rolling Stones στην Αφροαμερικανή τραγουδίστρια Μάρσα Χαντ,  ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's .

Στα 231.800 ευρώ ερωτικές επιστολές του Μικ Τζάγκερ

Την εποχή που γράφτηκαν αυτές οι δέκα επιστολές, ο Τζάγκερ συμμετείχε στα γυρίσματα μιας ταινίας στην αυστραλιανή έρημο, ενώ η Μάρσα Χαντ έπαιζε στο μιούζικαλ «Hair» στο Λονδίνο. Στην επίσημη αφίσα της παράστασης εμφανιζόταν τότε με χτένισμα afro.

«Ο χρόνος που περνά έχει δώσει σε αυτές τις επιστολές μια θέση στην πολιτιστική μας ιστορία», δήλωσε η Μάρσα Χαντ μετά την πώληση. Η αρχική εκτίμηση για τις επιστολές ήταν από 89 έως 127 χιλιάδες ευρώ.

Το «1969 σηματοδότησε την αρχή του τέλους μιας κρίσιμης επαναστατικής περιόδου που επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από καλλιτέχνες όπως οι Beatles, οι Rolling Stones, ο Τζέιμς Μπράουν και ο Μπόμπ Ντίλαν», πρόσθεσε.

Για τον Γκάμπριελ Χίτον, ειδικό για τα βιβλία στον οίκο Sotheby's, οι επιστολές δείχνουν τον Μικ Τζάγκερ «σαν ένα ποιητικό 25χρονο νεαρό άνδρα», αποκαλύπτουν όμως και μια πτυχή «πολύ διαφορετική από το πρόσωπο που έδειχνε προς τα έξω: ήταν παθιασμένος αλλά και ανεξάρτητος, λυρικός αλλά και με μια οξεία αίσθηση της ειρωνείας».

Σε μια συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, η Μαρσα Χαντ, που είναι σήμερα 66 ετών, είχε δηλώσει ότι πουλά αυτές τις επιστολές για να χρηματοδοτήσει τις εργασίες αποκατάστασης του σπιτιού της στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.