ΥΓΕΙΑ

Ρωσία

Η νανοτεχνολογία κατά του καρκίνου

Ρώσοι επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα ειδικό μόριο, το οποίο είναι σε θέση να μεταφέρει τη φαρμακευτική ουσία κατευθείαν στον πυρήνα των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων και των καρκινικών κυττάρων.

Η νανοτεχνολογία κατά του καρκίνου

Ένας τέτοιος «μεταφορέας», κάνει τη θεραπεία τουλάχιστον χίλιες φορές πιο αποτελεσματική σε σύγκριση με τη συμβατική θεραπεία.

Αυτό αναφέρεται σε έκθεση που συνέταξαν ο ακαδημαϊκός Γκεόργκι Γκεοργκίεφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογίας του Γονιδίου της Ρώσικης Ακαδημίας Επιστημών, και ο Αλεξάντρ Σόμπολιεφ, επικεφαλής του εργαστηρίου Μοριακής Γενετικής της ενδοκυτταρικής μεταφοράς, του ίδιου Ινστιτούτου. Η επιστημονική εργασία, ήδη κατατέθηκε στο Προεδρείο της Ρώσικης Ακαδημίας Επιστημών.

Το μόριο αυτό, τεχνητή πρωτεΐνη διαστάσεων περίπου 10 nm (το ένα νανόμετρο ισούται με ένα εκατομμυριοστό του χιλιοστού), δημιουργήθηκε από την συλλογή μεμονωμένων μονάδων,  από διαφορετικά φυσικά μόρια, θα χορηγείται ενδοφλεβίως και θα δρα κατευθείαν στον πυρήνα του καρκινικού κυττάρου. Επιπλέον, είναι χαμηλής τοξικότητας και πρακτικά δεν επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Στην παρούσα φάση ολοκληρώνονται οι προκλινικές δοκιμές των νανομεταφορέων, αλλά η υψηλή αποτελεσματικότητα θεραπείας, με τη χρήση διαφορετικών νανομεταφορέων, θέτει επί τάπητος το ζήτημα χρήσης τους, στη θεραπεία κακοήθη όγκων, σε επίπεδο κλινική θεραπείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.