ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκός «Συναγερμός»

Η οικονομία και τα σενάρια για κόμμα Σαμαρά

Επανέρχονται τα σενάρια ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού, με νέο κόμμα από τον Αντώνη Σαμαρά. Προϋπόθεση, η πορεία της οικονομίας.

 

 

Η οικονομία και τα σενάρια για κόμμα Σαμαρά

Τα σενάρια για έναν νέο, ευρωπαϊκό Συναγερμό από τον Αντώνη Σαμαρά, που θα αποτελεί μετεξέλιξη της Ν.Δ. με αμφίπλευρη διεύρυνση και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τα δεξιά του κόμματος, επανέρχονται επίμονα. Ειδικά από τη στιγμή που εκταμιεύεται η δόση - μαμούθ προς την ελληνική οικονομία και, συνεπώς, διευκολύνεται το πολιτικό παιχνίδι.

Η πραγματικότητα είναι ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, για ένα νέο σχήμα φιλευρωπαϊκών δυνάμεων, έχουν συζητηθεί στο Μαξίμου. Εμπνευστής του σεναρίου φέρεται ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Χρ. Λαζαρίδης. Το σενάριο προβλέπει ότι ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να ηγηθεί όχι ενός κόμματος αλλά μίας παράταξης ευρωπαϊκών δυνάμεων με στόχο να αντιπαρατεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το ίδιο πάντοτε σχέδιο, σε αυτή τη νέα ευρωπαϊκή παράταξη θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Χρυσοχοϊδης, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου), οι «άστεγοι» των Ανεξ. Ελλήνων καθώς και ανέστια στελέχη του μεταρρυθμιστικού χώρου.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός που - ούτως ή άλλως αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από πολλά στελέχη της Ν.Δ. ειδικά κάποια εξ αυτών με καραμανλικές καταβολές - προσκρούει και στην πραγματικότητα της οικονομίας. Εφόσον η κυβέρνηση καταφέρει να σταθεροποιήσει την πορεία των δημοσιονομικών, επιτύχει μικρές νίκες στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων και των επενδύσεων και, κυρίως, αποφύγει νέα μέτρα και την κοινωνική έκρηξη τότε το σενάριο αυτό έχει πιθανότητες υλοποίησης και επιτυχίας. Σε αντίθετη περίπτωση, λένε γαλάζια στελέχη, απλώς θα περιορίσει τη διαφορά από τον, πρώτο, ΣΥΡΙΖΑ.

Μία ακόμα παράμετρος, που δεν θα πρέπει να αγνοηθεί, είναι και το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα ναι μεν πνέει τα λοίσθια, ωστόσο οι πρωτοβουλίες του κ. Σαμαρά, εφόσον υλοποιηθούν, είναι σαφές ότι στρέφονται εναντίον του κυβερνητικού του συμμάχου, Ευ. Βενιζέλου και της συνοχής της ίδιας της κυβέρνησης...

  • Ετικέτες: 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle. Κ 2:06 17/12/2012

    Επιτρέπεται από τό Ελληνικό Σύνταγμα αυτό? ετσι επειδή θέλει ό εκάστοτε προθυπουργός νά φτιάξει κόμμα πρίν νά τελειώσει η περίοδος τής Κυβέρνησης?
    Εξέλεξε ο Λαός Σαμαρά η ΝΔ τής οποίας ηγήται? Η υπάρχουν πουθενά παραθύρια?
    Μήπως θά Θεωρηθή απάτη? ίσως νά υπήρχαν ψηφοφόροι οί οποίοι αν καί δέν εχονεύαν τόν Σαμαρά, εψηφήσαν ΝΔ. οπως πολλοι υποθέτω εψηφήσαν Πασόκ χωρίς
    να ειναι φίλοι τού Βενιξέλου? Ρωτώ γιατί μού φαίνεται παράξενο. πολύ παράξενο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.