ΚΟΣΜΟΣ

Δεν γυμνάζονται στην ύπαιθρο λόγω μόλυνσης

Ιαπωνία: Η ραδιενέργεια υπεύθυνη για την αύξηση του σωματικού βάρους

Αύξηση του σωματικού βάρους παρατηρείται στα παιδιά της Φουκουσίμα καθώς τους έχει απαγορευθεί η άσκηση στην ύπαιθρο εξαιτίας του φόβου μόλυνσης από τη ραδιενέργεια έπειτα και από το δυστύχημα της 11ης Μαρτίου του 2011 στην πυρηνική μονάδα που λειτουργούσε στην περιοχή.

Ιαπωνία: Η ραδιενέργεια υπεύθυνη για την αύξηση του σωματικού βάρους

Τα συμπεράσματα προκύπτουν από έκθεση που βασίστηκε στον έλεγχο του σωματικού βάρυς 700 χιλιάδων παιδιών ηλικίας 5-17 ετών.

Σημειώνεται ότι υπέρβαρα χαρακτηρίζονται τα παιδιά που υπερβαίνουν κατά τουλάχιστον 20% το ενδεικνυόμενο σωματικό βάρος για την ηλικία και το ανάστημά τους.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος διενεργήθηκε σε 47, συνολικά, ιαπωνικές νομαρχίες. Υπέρβαρα παιδιά έχει και η βόρεια νομαρχία της νήσου Χονσού. Όμως η Φουκουσίμα έχει τα θλιβερά πρωτεία: σε 7 ηλικιακές κατηγορίες, τα παιδιά της καταγράφηκαν υπέρβαρα...

«Η φυσική άσκηση μειώθηκε στη Φουκουσίμα, ιδίως στο δημοτικό» επισημαίνεται  στην έκθεση, που συνδέει  την απουσία άσκησης με το δυστύχημα στη μονάδα πυρηνικής ενέργειας της εταιρείας "Νταϊτσί". Λίγο μετά το δυστύχημα, οι διευθυντές των 449 τοπικών σχολείων, από τα οποία 56% δημόσια, δεν επέτρεπαν στους μαθητές να γυμνάζονται. Πάντως, φέτος μετά το καλοκαίρι, η απαγόρευση ίσχυε πλέον μόνον στα 71 σχολεία της Φουκουσίμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.