ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίσθηση από τις δηλώσεις Χατζηδάκη

Καλύτερα ακριβό ρεύμα, παρά καθόλου!

Τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος που ζητεί η ΔΕΗ υπερασπίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, κινδυνολογώντας ότι διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη της εταιρείας ηλεκτρισμού!

Καλύτερα ακριβό ρεύμα, παρά καθόλου!

«Ασφαλώς, υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες και το κάθε αρμόδιο υπουργείο θα δει το θέμα με ευαισθησία, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, όπως προκύπτουν από τη συμφωνία με την τρόικα και την ανάγκη να μην καταρρεύσει η ΔΕΗ», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. «Γιατί αν καταρρεύσει η ΔΕΗ, είτε είναι φθηνό το τιμολόγιο είτε όχι, δεν θα υπάρχει καθόλου».

Επέκταση του ΚΟΤ ζητεί η ΡΑΕ

Εν τω μεταξύ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εισηγήθηκε στη Βουλή την επέκταση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ, εκτιμώντας ότι «λόγω της σημερινής δυσμενούς οικονομικής κατάστασης [...] θα επέφερε σημαντική ανακούφιση στα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα».

Συγκεκριμένα προτείνει τη διεύρυνση του ορίου εφαρμογής των μειωμένων τιμών χρέωσης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου μέχρι και τη συνολική κατανάλωση των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο καθένας από αυτούς (1400 ή 1600 ΚWh) και όχι μόνο για τις πρώτες 800 Kwh που καταναλώνουν ανά τετραμηνία, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει ζητήσει το «πάγωμα» του κοινωνικού τιμολογίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.