ΥΓΕΙΑ

«Λουκέτο» και σήμερα στα φαρμακεία - το εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Πειραιά

Δεύτερη ημέρα με κλειστά φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

«Λουκέτο» και σήμερα στα φαρμακεία - το εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Πειραιά

Παράλληλα, τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και σαφείς δεσμεύσεις για τις παλαιές οφειλές.

Χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρο Αμπατζόγλου και διαβεβαίωσε ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς για το μήνα Σεπτέμβριο 2012 θα εξοφληθούν εντός του 2012. Όσον αφορά στα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, ο υπουργός ανακοίνωσε πως αυτά θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του 2013.

Παράλληλα για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΠΥ στους φαρμακοποιούς μέχρι 31.12.2011, σημείωσε ότι «θα ολοκληρωθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος οι σχετικές διαδικασίες αποπληρωμής των οφειλών». Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους, προσανατολίζονται στην πιθανή αναστολή των κινητοποιήσεων τους μετά από διοικητικό συμβούλιο των συλλόγων τους που θα γίνει αύριο, όπου θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα μετά την αποψινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Το εορταστικό ωράριο των φαρμακείων

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά ενημερώνουν ότι τα φαρμακεία τους θα λειτουργήσουν κανονικά με ωράριο 08:00 έως 14:30 την ημέρα του Σαββάτου στις 22/12 και 29/12 και θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 2/1/2013. Στις 2/1/2013 το κοινό θα εξυπηρετείται από τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.