ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Υπό τη βαριά σκιά της πρόσφατης αποφυλάκισης ενός εκ των κατηγορουμένων για τη διπλή δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ρέντη, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η δίκη  για  τη διπλή ανθρωποκτονία.  
Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Ο 20χρονος κατηγορούμενος, όπως είναι γνωστό, πριν από λίγο καιρό ύστερα από την αθωωτική απόφαση που ... εισέπραξε για τη συμμετοχή του στη ληστεία που είχε προηγηθεί του διπλού φονικού, επιστρέφοντας στον Κορυδαλλό πήρε το αποφυλακιστήριό του. Γεγονός, που όταν αποκαλύφθηκε ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς διαπιστώθηκε ότι βγήκε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος πριν λήξει το 18μηνο που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί έλεγχος από την εισαγγελία Πειραιά που απέδωσε αμέλειες σε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως και η διευθύντρια των φυλακών για την οποία η έρευνα δεν έδειξε καμία ευθύνη.

Παρόλα αυτά ο δικηγόρος του έχει προαναγγείλει ότι ο εντολέας του θα είναι παρών σήμερα στο εδώλιο, προκειμένου να κριθεί και για την αξιόποινη πράξη της διπλής ανθρωποκτονίας με την οποία ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Το εδώλιο θα μοιραστεί μαζί με τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς του για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι κατά τη χθεσινή συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έκρουσε σαφώς τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς λίγο η αργοπορία και οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, λίγο οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, έχουν ως αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν οι δικαστές εγκαίρως να διεκπεραιώνουν τις αναγκρίσεις, να λήγουν τα 18μηνα και οι δράστες - ακόμα και για βαριές κατηγορίες - να αποφυλακίζονται κανονικά και με το νόμο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.